Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul lui Vladimir Putin despre Cupa Mondială

Zoom Jurnalul lui Vladimir Putin despre Cupa Mondială

Dragă jurnalule, chiar dacă n-a cîștigat Rusia, Cupa Mondială a fost grozavă. E o bucurie să te viziteze atîtea țări, în condițiile în care lucrurile funcționează de obicei invers, noi îi vizităm pe ei. Serviciile speciale mă informează că am înregistrat și un nou record: “cel mai mare număr de vizitatori în Siberia de la ultima purificare pe criterii politice a jurnaliștilor incomozi în relația cu Puterea”.

În altă ordine de idei, mă bucur că s-a terminat, totuși. Dacă mai țineam mult norii ăia de ploaie să nu se apropie de stadioane, cred că făceau pe ei și ne făceam de rîs în toată lumea că avem nori de ploaie prost educați, care nu sînt în stare să se țină de față cu străinii.

Fotbalistic, m-am bucurat să văd Franța ducînd, în sfîrșit, o campanie de succes în Rusia. Totuși, în locul lor, nu mi-aș face iluzii prea mari, n-o să se mai întîmple altă dată. În același timp, m-am bucurat să-i văd pe croați învingîndu-i pe englezi în semifinale. Dacă ajungeau în finală, ar fi fost foarte dificil logistic să mobilizăm atîta agent paralizant Noviciok pentru toți jucătorii și spectatorii.

Mi se pare că sistemul de arbitraj video e o invenție excelentă. Cred că o să propun și eu sistemul ăsta înainte de interogatorii. E foarte amuzant să vezi cum subiectul încă mai crede că are o șansă să scape și dup-aia îl lovești cu proba video.

Am citit despre demersul FIFA de a descuraja cameramanii să mai arate doar femei atrăgătoare din tribună pentru că este sexist și sînt perfect de acord. Nu e normal să se întîmple așa ceva pe un stadion. Nu e corect față de celelalte țări care poate nu au atît de multe femei atrăgătoare în tribune ca Rusia. Așa devin țările geloase pe alte țări. Singura femeie atrăgătoare care ar trebui să apară pe toate ecranele e doamna președintă a Croației. Sărut mănușițele, doamnă Kolinda.

În privința incidentului de la finalul meciului, cînd a început să plouă și doar eu aveam umbrelă, nu înțeleg de ce s-au supărat atît de tare aliații noștri. Pînă la urmă, ei sînt apărați de umbrela antirachetă NATO, de la Deveselu. Dacă e atît de eficientă, de ce nu-i protejează și de ploaie?

Una peste alta, Campionatul ăsta Mondial a fost o plăcere, dar și cel din Qatar, în 2022, promite foarte mult, și nu mă refer aici doar la faptul că și ei au o istorie plină de încălcări ale drepturilor omului. Vreau să facem o figură mult mai frumoasă, tocmai de aia mă gîndeam să nu ne mai prezentăm cu o singură echipă, ci cu două sau trei. De asemenea, ar fi bine să cîștigăm cupa, pentru că așa n-o să se prindă nimeni că nu-i aia originală.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Piața Victoriei teleormănenilor asupra românilor de pretutindeni

  14 august 2018

  După ce  a adus drept jertfă o fecioară neprihănită cu chistolul la jartieră, aruncînd-o dincolo de gardurile de protecție ale Guvernului în ghearele balaurului cu mai multe capete, Jandarmeria Română, […]

 • Muieutică și adevăr

  14 august 2018

  Pietroaiele care au zburat vineri seară spre jandarmi s-au întrupat dintr-un cuvînt. Așa a profețit domnul Liiceanu și așa s-a întîmplat. Revoluția a urmat, ascultătoare, drumul indicat de cele patru […]

 • Jandarmurdăria

  14 august 2018

  Concluzii după ridicarea norului de fum și gaze lacrimogene: 1) Jandarmeria nu poate fi judecată cu aceeași măsură cu care îi judecăm pe cei care au participat la protest. Nu […]

 • Scopul scuză mijloacele de tracțiune ale partidelor

  7 august 2018

  Săptămîna trecută, Klaus Iohannis și-a lăst bicicleta la poartă și a intrat călare pe Dragnea în Ierusalimul liberal, în aplauzele zarafilor. Oricît de deșelat ar arăta Dragnea și oricîte măgării […]

 • Procurorul Poporului

  7 august 2018

  Din adîncul temniței, cocoșat de o pedeapsă cît eternitatea, judecătorul Mircea Moldovan, numărător de voturi la alegerile prezidențiale din 2009, povestește frauda. Moldovan era atunci membru al BEC, vicepreședinte al […]