Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul unui om onest: Avem iar fotbal!

Zoom Jurnalul unui om onest: Avem iar fotbal!

21 mai

Au început iar meciurile, însă deocamdată doar în Bundesliga. Nu mai înțeleg nimic. În fiecare zi joacă Panzerele cu Panzerele. Avea dreptate cine spunea că fotbalul e un joc în care 22 de bărbați aleargă după o minge și la final câștigă mereu nemții. Pentru că momentan doar ei joacă.

Am încercat să mă uit la un meci, dar n-am reușit din cauza tribunelor goale. A fost pentru prima oară când am auzit o pasă cu ecou. E trist să vezi stadioanele alea de 50.000 de locuri fără nici un suporter în tribune. Oare chiar nu puteau să facă nimic? OK, nu lași 50.000 de oameni să-ți intre pe stadion, dar măcar 10.000! Sau să zicem că nici 10.000 nu lași, pentru că ți-e teamă că se vor înghesui la intrare și la ieșire, dar măcar zece bilete tot puteai să vinzi. Și ar fi costat o grămadă de bani.

Deși poate nu-i tocmai plăcut să fii unul dintre cei zece spectatori care se uită la meci într-un stadion imens și gol.

Peste ani de zile, când arheologii viitorului vor descoperi înregistrarea, vor crede că ești un ratat fără prieteni care a venit singur să vadă un meci de căcat, pentru care au plătit bilet doar zece inși.

 

23 mai

M-a oprit Poliția în trafic, pe lângă Urziceni. M-au întrebat unde merg și dacă am la mine declarația. Le-am arătat tot: declarație, adeverință, legitimație de serviciu. La final, mi-au mulțumit și mi-au urat drum bun mai departe.

N-a observat nici unul dintre agenți că mașina e furată, n-are numere și pe scaunul din dreapta aveam un cadavru cu capul spart. Dacă-l vedeau agenții era nasol. Cadavrul n-avea declarație pe propria răspundere și putea oricând să fie întors din drum.

 

25 mai

Mi se pare tot mai mult că statul român e condus de elevii care brusc au mult timp liber pe mână, după ce s-au închis școlile.

Legea de acum, cu luarea temperaturii înainte să intri undeva, e atât de vagă încât pare că are la bază niște imagini de la știri, unde Ludovic Orban a văzut că-n China se procedează așa.

Probabil că textul legii chiar așa sună: „Se va măsura temperatura la fel ca-n știrea aia de la Wuhan de pe Realitatea“.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]

 • Legea și Constituția nu poartă mască. Să le muim!

  7 iulie 2020

  Nu există, am cercetat, nici măcar o singură obligație legală ca onor Constituția să poarte mască atunci când intră într-un spațiu public închis. Nici celelalte legi, ordonanțe simple sau de […]

 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]