Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul unui om onest: Temperatura

Zoom Jurnalul unui om onest: Temperatura

17 mai

Am ieșit până la Mega Image. N-aveam nimic de cumpărat, voiam doar să-mi iau temperatura. Paznicul mi-a pus termometrul în dreptul frunții și mi-a zis că sunt OK și că pot să intru, am 33,4.

–Nu e cam puțin? l-am întrebat.

–Cam asta e temperatura pe care-o are toată lumea.

–Înseamnă că e termometrul stricat.

–O fi, dar eu îmi fac treaba cu el. A încercat mai devreme să intre un domn cu 35 de grade. Evident că am sunat la 112 și l-au luat cu izoleta.

Mulți se opun acestei proceduri. Oamenii nu vor să li se ia temperatura atunci când intră în magazin, dar numai din cauză că mesajul a fost înțeles greșit. OK, ți se ia temperatura când intri, dar ți se dă înapoi la ieșire. Ideea e că proprietarii de magazine vor să se asigure că nu-ți umpli temperatura cu produse. N-aveți idee cât se fură în perioada asta.

 

18 mai

În sfârșit, pot să merg unde vreau eu. Și nu doar în localitate. E adevărat, ca să plec în alt oraș trebuie să completez o declarație pe propria răspundere, dar ea cuprinde cam toate motivele posibile pentru care ai vrea să circuli. Practic, nu poți să părăsești localitatea decât dacă chiar n-ai treabă în altă parte și vrei să mergi într-un oraș vecin doar pentru că ai pierdut un pariu. De fapt, nu, apare și asta, la punctul 453: „Efectuarea unul drum până în alt oraș ca urmare a pierderii unui pariu, rămășag sau altă convenție de acest tip“.

 

19 mai

Mi se pare că-mi frige fruntea. Cred că am temperatură. Cobor până la Mega, să văd dacă-s bine sau trebuie să mă internez în următoarele cinci săptămâni într-un spital COVID-19 de maximă securitate, în așteptarea a două teste consecutive care să iasă negativ.

La ușă, paznicul era cu nasu-n telefon.

–Puteți intra.

–Nu-mi luați temperatura?

–Păreți un om sănătos.

–Par, dar să știți că am simptome, am strigat eu la el, gata să-mi pierd cumpătul. Parcă-mi arde puțin fruntea. Mai devreme tușeam și, după ce-am gustat dintr-un senviș, mi se pare că mi-am pierdut complet simțul gustului. Nu vă mai spun că nu știu cum o să car toate cumpărăturile până acasă, pentru că mă dor mușchii de nu mai pot. Plus că-s foarte slăbit. Eu zic să-mi luați temperatura.

Paznicul n-a mai spus nimic. În jurul nostru se adunaseră deja cinci mașini de Poliție și trei ambulanțe, toate cu sirenele pornite.

Vă scriu aceste rânduri din interiorul unei izolete.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]