Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul unui om onest

Zoom Jurnalul unui om onest

28 aprilie

Oameni buni, nu știu. Chiar nu știu.

Habar n-am cît de grav e coronavirusul și nici dacă măsurile pe care le-am luat sînt cele mai bune. E posibil să fie, la fel cum e posibil ca guvernele să fi exagerat.

Dar eu nu știu.

Cînd toată lumea de pe Internet e plină de certitudini, eu îmi recunosc ignoranța. Adevărul e că nu mă pricep.

Cred că sînt ultimul om care are puterea să spună că nu știe. De fapt, sînt sigur de asta. Și știți de ce? Pentru că chinezii care l-au creat în laborator ca să pună pe butuci economia Americii au tot interesul să ne împiedice să-l studiem. Nu știu nimic, oameni buni. Și nici nu aș putea să știu ceva precis despre virus, cînd toate aceste antene 5G îmi bruiază undele cerebrale și mă împiedică să studiez problema așa cum trebuie. O să ți-o plătesc într-o zi, Bill Gates!

 

29 aprilie

Multă lume se plînge de amenzi, dar eu nu. Vi se pare mult 200 de milioane amenda maximă? Eu cred că e prea puțin. De ce să nu o facă ăștia de 600 de milioane? Sau de 800? Sau știi ce? Ar trebui ca amenda să fie de un miliard. Nu aia maximă. Amenda minimă!Un miliard dacă mergi la birou fără adeverință. Un miliard dacă scoți la plimbare un cîine fals. Un miliard dacă ieși să cumperi pîine fără declarație. Oricum n-o să plătească nimeni niciodată amenzile astea.Dacă tot visezi, de ce să nu visezi la scară mare? Uite, de-aia nu ne iese nouă nimic.

 

30 aprilie

Azi am ieșit pînă la Mega să-mi cumpăr iaurt și m-au oprit niște domni de la Poliție. După firimiturile din mustață, păreau de la Locală. M-au întrebat dacă am declarația și le-am arătat-o. Mi-au mulțumit, m-au salutat respectuos și mi-au urat o zi bună. N-am vrut totuși să plec mai departe, aveam și eu ceva să le spun.

–Vedeți că aveți niște firimituri în mustață, i-am zis unuia dintre ei.

–Și ce, e vreo problemă? a întrebat polițistul.

–Nu mă înțelegeți greșit, n-am nimic cu firimiturile din mustață. Chiar am prieteni care au firimituri în mustață. Cînd eram la școală în clasa a doua, colegul meu de bancă avea firimituri în mustață și nu i-am zis niciodată nimic, ne înțelegeam excelent. Problema acum e că eu văd firimiturile din mustață, deși n-ar trebui să le văd din cauza măștii.

–Ce mască?

–Exact. Asta și voiam să spun, că nu purtați mască.

Bun, deci am de plătit o sută de milioane. Mari ale dracu’ amenzile astea.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    M-am ris, merci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale