Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul Vioricăi Dăncilă

Zoom Jurnalul Vioricăi Dăncilă

29 martie

Cică s-a găsit la Sfântu Gheorghe o barcă plină cu droguri. Uite, asta le mai lipsea bieților lipoveni din Deltă! După ce că trăiesc acolo, în mijlocul pustiului, fără drumuri, fără nimic, acum au mai căzut și în patima cocainei. Și vorbim de o dependență gravă. Sunt sute de kilograme de cocaină pentru o mână de pescari cu barbă și familiile lor. În altă ordine de idei, pare că se câștigă bine din pescuit, dacă-și permit să tragă pe nas, ca bancherii din New York.

31 martie

Mi-a plăcut la nunta Olguței, dar încă mă mai doare capul. Nu, n-am băut nimic, dar am stat lângă domnul Dragnea la masă și m-a înnebunit cu problemele de matematică. Cică dacă ora 3 a devenit ora 4, ce oră a devenit ora 5? I-am și zis mai spre dimineață: Domnu’ Dragnea, eu am venit aici ca să mă distrez, nu să fac meditații pentru admiterea la Politehnică.

Ce mi-a plăcut la nuntă a fost muzica. Numai manele alese, cu care nu mi-ar fi rușine la decernarea Premiilor Gopo. Dragă jurnalule, o știi pe aia cu “buzele tale, două petale”? Mi se pare foarte inspirată, pentru că buzele chiar sunt în număr de două, la fel ca petalele cu care sunt comparate.

Vreau să se consemneze că am fost foarte generoasă cu mireasa. Pentru nunta asta, am renunțat la ceva foarte de preț: perdeaua mea din sufragerie, din care i-am făcut miresei o frumoasă rochie. Era să scriu “rochie de mireasă”, dar se înțelegea că e de mireasă, că doar mireasa a purtat-o. Uite, așa greșești și intri în gura presei. Uneori mi-ar plăcea să nu scriu eu însemnările din jurnal, ci să le copiez de pe niște hârtiuțe pe care mi le dă domnul Dragnea.

1 aprilie

8 a.m. – Azi sunt foarte relaxată. E 1 aprilie, ziua păcălelilor. Pot să fac orice gafă vreau. O să zic pe urmă că a fost o păcăleală și că ei sunt ăia proști, că au pus botul.

11 a.m. – Ce moment penibil pentru presa din această țară! Am spus la o conferință de presă că Budapesta e capitala Ungariei. Am greșit, se mai întâmplă. Doar că, atunci când niște ziariști au sărit să-mi spună că am greșit și că Budapesta nici măcar nu e-n Ungaria, am avut arma ideală împotriva lor: le-am zis că e o păcăleală de 1 aprilie, exact cum plănuisem în caz că mai fac vreo gafă.

– Păcăleală, fraierilor! Eu știu că Budapesta nu e-n Ungaria, dar voi ați crezut că vorbesc serios și ați pus botul imediat. Să vedem cine mai râde acum.

Tot ei au râs și chiar nu înțeleg de ce. Cred că au făcut-o doar ca să pară isteți. N-am mai insistat, pentru că n-am vrut să-i fac să se simtă prost, ca atunci când Liviu Dragnea avea de gând să depună o coroană de flori la mormântul lui Eminescu și eu l-am anunțat că e prost informat, că Eminescu trăiește bine-mersi, e ditamai bulevardul din centrul Bucureștiului.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Un președinte de clasa a treia

  23 aprilie 2019

  Două premii ca două palme transoceanice s-au abătut zilele trecute asupra obrajilor lui Iulius Filip, aflat în agonie într-un spital din Statele Unite. Aidoma hoțului cinstit care, după ce vinde […]

 • Patimile după DNA

  23 aprilie 2019

  2.807 magistrați, adică 1.962 de judecători și 845 de procurori, au avut sau au dosare la DNA. Dintr-un total de cam 6.900 de magistrați, instalați în instanțele și parchetele României, […]

 • Anticomunismul și antisecurismul

  23 aprilie 2019

  Augustin Lazăr era anticomunist printr-o stranie contaminare. A fost iradiat cu anticomunism. Pentru că Augustin Lazăr lupta cu Dragnea-PSD, și se știe foarte bine că Dragnea-PSD e comunism – Ciuma […]

 • Sărutul dat leprosului

  16 aprilie 2019

  Cînd comuniștii au descoperit în arhivele Siguranței burgheze că eroul atîrnat pe sfîrcul sirenei de la Atelierele Grivița era un jalnic informator răsărit din flegmele clasei muncitoare ca Afrodita din […]

 • Dacă Lazăr nu e, nimic nu e

  16 aprilie 2019

  Augustin Lazăr cară în spinare ranița securiștilor, aia de care Turcescu pretindea că se lepădase, și în care zac, împachetate în polietilenă, duhorile unei tinereți dedicate carierei. Dar, cîtă vreme […]

romania100