Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul Vioricăi Dăncilă

Zoom Jurnalul Vioricăi Dăncilă

29 martie

Cică s-a găsit la Sfântu Gheorghe o barcă plină cu droguri. Uite, asta le mai lipsea bieților lipoveni din Deltă! După ce că trăiesc acolo, în mijlocul pustiului, fără drumuri, fără nimic, acum au mai căzut și în patima cocainei. Și vorbim de o dependență gravă. Sunt sute de kilograme de cocaină pentru o mână de pescari cu barbă și familiile lor. În altă ordine de idei, pare că se câștigă bine din pescuit, dacă-și permit să tragă pe nas, ca bancherii din New York.

31 martie

Mi-a plăcut la nunta Olguței, dar încă mă mai doare capul. Nu, n-am băut nimic, dar am stat lângă domnul Dragnea la masă și m-a înnebunit cu problemele de matematică. Cică dacă ora 3 a devenit ora 4, ce oră a devenit ora 5? I-am și zis mai spre dimineață: Domnu’ Dragnea, eu am venit aici ca să mă distrez, nu să fac meditații pentru admiterea la Politehnică.

Ce mi-a plăcut la nuntă a fost muzica. Numai manele alese, cu care nu mi-ar fi rușine la decernarea Premiilor Gopo. Dragă jurnalule, o știi pe aia cu “buzele tale, două petale”? Mi se pare foarte inspirată, pentru că buzele chiar sunt în număr de două, la fel ca petalele cu care sunt comparate.

Vreau să se consemneze că am fost foarte generoasă cu mireasa. Pentru nunta asta, am renunțat la ceva foarte de preț: perdeaua mea din sufragerie, din care i-am făcut miresei o frumoasă rochie. Era să scriu “rochie de mireasă”, dar se înțelegea că e de mireasă, că doar mireasa a purtat-o. Uite, așa greșești și intri în gura presei. Uneori mi-ar plăcea să nu scriu eu însemnările din jurnal, ci să le copiez de pe niște hârtiuțe pe care mi le dă domnul Dragnea.

1 aprilie

8 a.m. – Azi sunt foarte relaxată. E 1 aprilie, ziua păcălelilor. Pot să fac orice gafă vreau. O să zic pe urmă că a fost o păcăleală și că ei sunt ăia proști, că au pus botul.

11 a.m. – Ce moment penibil pentru presa din această țară! Am spus la o conferință de presă că Budapesta e capitala Ungariei. Am greșit, se mai întâmplă. Doar că, atunci când niște ziariști au sărit să-mi spună că am greșit și că Budapesta nici măcar nu e-n Ungaria, am avut arma ideală împotriva lor: le-am zis că e o păcăleală de 1 aprilie, exact cum plănuisem în caz că mai fac vreo gafă.

– Păcăleală, fraierilor! Eu știu că Budapesta nu e-n Ungaria, dar voi ați crezut că vorbesc serios și ați pus botul imediat. Să vedem cine mai râde acum.

Tot ei au râs și chiar nu înțeleg de ce. Cred că au făcut-o doar ca să pară isteți. N-am mai insistat, pentru că n-am vrut să-i fac să se simtă prost, ca atunci când Liviu Dragnea avea de gând să depună o coroană de flori la mormântul lui Eminescu și eu l-am anunțat că e prost informat, că Eminescu trăiește bine-mersi, e ditamai bulevardul din centrul Bucureștiului.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum l-a deposedat Mircea Geoană pe Băsescu de vise

  23 iulie 2019

  În istoria românilor un singur domnitor a avut privilegiul de a fi adjunct al trupelor creștine din Europa, Iancu de Hunedoara, care l-a secondat pe cetățeanul maghiar de origine poloneză […]

 • Ce-ai făcut în următorii cinci ani?

  23 iulie 2019

  Cum va arăta viitorul României după alegerile prezidențiale? Va fi țeapăn și suficient, ca Iohannis, deșirat și agresiv, ca Barna, sau, poate, “neconflictual” și dezbinat, ca propunerea alianței PSD-ALDE. Viitorul […]

 • Statul jalnic barbă-cot

  23 iulie 2019

  Statul român, la toate nivelurile sale, este din ce în ce mai incapabil să-și îndeplinească îndatoririle de bază: acelea de a-și proteja cetățenii și de a le oferi premisele bunăstării. […]

 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]