Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Justiție nici măcar pe jumătate

Zoom Justiție nici măcar pe jumătate

Arsene. Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț, a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare (cu executare) pentru fapte de corupție. Arsene – Ionel Arsene, baron PSD, cum l-ar cataloga unii – nu se află încă în închisoare, pentru că se află în Italia. Așa cum mulți alți condamnați ai țării se află în Italia, feriți de pușcărie și de alte privațiuni. Dar în acest text nu vorbim neapărat despre Arsene, ci despre dosare care nu s-au disjuns din dosarul său, deși se impunea.

Ionel Arsene a fost condamnat pentru corupție în urma unui denunț al fostului baron de Neamț, Gheorghe „Pinalti“ Ștefan. Pinalti, tatăl blaturilor, membru de frunte al cooperativei din fotbal, mânuitorul de folcloriste și multiplu condamnat în dosare de corupție precum „Microsoft 1“, l-a denunțat pe Arsene că ar fi intermediat distrugerea, prin intermediul Agenției Naționale de Integritate, a lui Culiță Tărâță. cităm din site-ul nr. 1 în materie de anticorupție al României, G4Media, al domnilor Tăpălagă și Pantazi: „Potrivit unui referat DNA, Arsene a fost denunțat de Pinalti în 2017. Fostul primar le-a mărturisit anchetatorilor că Arsene a fost cel care a venit cu ideea să-l «aranjeze» pe Culiță Tărâță la ANI pentru că avea intrare la președintele din acea vreme, Horia Georgescu. Arsene ar fi avansat și costurile acestui plan: 100.000 de euro. Banii ar fi urmat să ajungă la Horia Georgescu prin intermediul lui Dan Turturică, redactor-șef la România liberă în acea perioadă, și a consilierei șefului ANI. În referatul procurorilor DNA se arată și că Pinalti i-ar fi livrat alte 15.000 de euro lui Arsene ca să-i dea lui Turturică. În schimbul banilor, ziaristul urma să publice articole denigratoare pentru Culiță Tărâță în România liberă“.

Arsene a negat aceste acuzații. Turturică a negat aceste acuzații. Horia Georgescu a negat aceste acuzații.

Arsene, însă, a fost condamnat și în baza acestor acuzații. Ceea ce înseamnă (nu?) că ele au fost găsite drept reale de către judecători.

Ca să existe o condamnare bazată pe informații și dovezi furnizate de procurori, înseamnă că Arsene nu doar a promis că rezolva problema, dar a și mers mai departe. Doar că nici Dan Turturică, nici Horia Georgescu sau consiliera acestuia nu au fost condamnați în acest dosar. Nu au fost nici măcar cercetați penal. Au negat acuzațiile, iar asta pare să le fi fost de ajuns procurorilor.

Este drept, nici Culiță Tărâță nu a fost porcăit de către ANI, așa cum voia Pinalti. Ceea ce poate însemna multe: că nu s-a putut, că nu s-a încercat, că Arsene n-a împărțit banii, că…

Dacă Arsene nici măcar n-a încercat să-i corupă pe cei doi (D.T. și H.G.), ne aflăm în fața nu a unui caz de corupție, ci a unei înșelătorii ordinare. Pur și simplu, omul a pretins și încasat niște bani pentru niște lucruri pe care nu le putea face. Este fix înșelătorie și atât.

Așadar, ori Arsene a fost condamnat pentru corupție (instanța pare să insiste că asta este speța), caz în care ar trebui ca procesele să continue și în cazul complicilor, ori Arsene a fost condamnat pentru înșelătorie, ceea ce ar presupune pedepse mai mici. Nici nu mai contează, de fapt. Important este să reținem că Dan Turturică, șeful TVR, este neprihănit. Ceea ce am și reținut. Despre reținerea lui Arsene nu se pune, deocamdată, problema.

Ciprian Dinescu

2 comentarii

  1. #1

    Corect ! Dar cine se mai incurca azi in fineturi !? Inca un corupt condamnat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint