Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

L-a zgâriat pe față

Zoom L-a zgâriat pe față

Probabil că Gabriela Firea o să împingă lucrurile în acel punct în care să fie limpede pentru toată lumea că își permite să-i facă multe lui Liviu Dragnea, iar el va fi nevoit să tacă și să înghită în sec.

Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Cati Andronescu, toți au pierit în taină, s-au scandalizat în șoaptă și au urlat cu șușoteli. Firea a intrat și s-a urcat cu picioarele pe Dragnea. Firea, textual: “Mi-au spus miniștri că proiecte pentru Capitală sunt blocate din ordinul domnului Dragnea”.

Doar Năstase, Ponta și Iliescu își permit în acest moment să-i spună asta lui Dragnea și să nu se trezească brusc că tocmai se prăbușește partidul pe ei.

Dragnea a lovit în spatele ușilor închise, prin oameni, prin voturi și mâini ridicate, mai mult prin tăceri și omisiuni. Firea l-a plesnit în public, îi tremura botul ca o piftie în care și-a găsit sfârșitul un șoarece.

Dacă te uiți pe la întrunirile astea, e Dragnea în mijlocul mesei și apoi niște omușteni, tot atâtea viorici de ambe sexe, care se află la ani-lumină distanță de cea mai aproximativă definiție a omului politic. Țin aproape, stau în haită, uniți în jurul lui nea Livache, ca să nu-l ia frigul beciului la șale, fricoși și agresivi, mirați și încrâncenați, pentru că habar n-au pe ce lume trăiesc, iar când va fi să li se atragă țara de sub picioare nu vor înțelege nimic.

Probabil că nu e moment mai bun pentru Firea ca să-l atace pe Dragnea, să arate celor din partid și alegătorilor că pe drumul ăsta cu atentate la viață și jandarmi violenți chiar nu vrea să meargă. A doua zi după ședința cu scandal, Firea a ieșit din nou: a amintit iar de Bruxelles, de cât de îngrijorați sunt oamenii ăia, și a spus că mai mulți în partid îi dau dreptate. Nu e singură, chipurile, nici aici, nici dincolo. Ca să nu mai vorbim ce spate are în Voluntari dacă e să fie ceva.

2 comentarii

 1. #1

  Nu cunosc increngatura bataliei si nu mi-e clara nici miza. dar, trebuie sa remarc faptul ca am fost impresionat de curajul transpus coerent intr-un discurs fara greseli gramaticale al doamnei Firea. Barbata , madam Firea !

 2. #2

  Firea a făcut mult zgomot, dar cam atât. A spus niste enormități pe care nu cred că are cum să le dovedească și așa pe vorbe, de fapt mai mult istericale, nu merge. Nici macar nu contează ce face Dragnea, în spatele unei femei isterice nu prea se încolonează lumea. Pare că planul lui Dragnea e sa o lase sa zbiere câteva zile, până încep toți să se sature de prostelile ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Poate fi un orbete președinte de țară?

  20 august 2019

  Klaus Iohannis a pierdut ocazia de-a juca o scenetă biblică pe țărmul Mării Negre fiindcă, dacă s-ar fi aplecat asupra soldățelului american leșinat și l-ar fi cărat în brațele-i vînjoase […]

 • Președintele armatei moarte

  20 august 2019

  Marți, 20 august, peluza Casei Albe va duce iar povara președintelui Iohannis. Sînt fire de iarbă care au avut norocul să geamă sub pantofii unui Macron, unui Netanyahu, unei Merkel […]

 • Politiciene disperate

  20 august 2019

  Ne îndreptăm, cu pași mari, spre momentul în care va fi aproape obligatoriu ca politica să fie condusă de către femei. Dintr-un domeniu eminamente patriarhal, politica tinde să devină tărâmul […]

 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]

Cele mai citite