Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La Bistrița, eficiența termică se face cu firme eficiente în munca la stat

Zoom La Bistrița, eficiența termică se face cu firme eficiente în munca la stat

Încă ne mai dă UE bani ca să anvelopăm blocurile construite în comunism. Iar asta e bine. E uneori bine și pentru cetățeni, dar cel mai bine e pentru firmele prietene ale sistemului. Spre exemplu, primarul pesedist al Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu, tocmai a decis să bage cîteva milioane de lei în conturile unor foști băieți de casă de-ai lui Neculai Onțanu. Bine, n-a decis chiar el, cum ar veni, ci așa a fost decis la licitația organizată în urmă cu ceva mai bine de o săptămînă. O licitație la care doar firma în cauză, Romco System SRL, a fost lăsată să participe.

Firma asta, deținută de Petru Biziru și Dragoș Răduț, și-a făcut un renume în special prin contractele cu Primăria sectorului 2, în vremea lui Neculai Onțanu. Și cînd nici măcar nu trebuia să participe la vreo licitație, așa, de ochii lumii, că primea contracte peste contracte, multe și suficient de mici cît să poată fi date fără licitație. Și, bineînțeles, mai primește și acum, de la noul primar, cîte un adițional la contracte semnate acum trei-patru ani și pe care nu le-a terminat.

Cele 4 milioane primite acum, pentru două loturi de blocuri, nu-s primii bani luați de la Ovidiu Crețu. Nu mai departe de luna februarie, Romco System mai primea de la primarul bistrițean alte 4,6 milioane, pentru a izola termic vreo șase blocuri. Și tot așa, după tradiționala rețetă a licitației pe care nu o poți pierde, dat fiind că ești singurul care concurează. De parcă nu mai sînt firme care știu să pună termopane și să izoleze blocuri. Dar, una peste alta, tot e bine. Măcar punctăm la absorbție de fonduri și, vorba aia, ne ținem valorile în țară. Că dacă au să ne plece și bugetofagii, apăi chiar că nu mai știu ce ne facem.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
Ultimele articole