Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La sectorul 5 se serbează Centenaru-n patru ani jumate

Zoom La sectorul 5 se serbează Centenaru-n patru ani jumate

Nu-i ușor, dom’le, să spargi tot purcoiul ăla de bani pe care Guvernul – Doamne, Sfinte Sisoe, și ce guvern patriot! – l-a dat pentru Centenar. Și-apoi există un Centru Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al sectorului 5, unde spartul banului e un fel de distracție, de act de cultură. Poate să confirme Cătălin Tolontan, care a mai tot scris despre matrapazlîcurile acestei instituții conduse de o doamnă pe nume Mariana Stoica. (A nu se confunda cu tanti Maria Stoica, doamna de serviciu de la vechea Academia Cațavencu, sărut mîna, tanti Maria.)

Ei bine, instituția asta a decis – fix în vinerea dinainte de alegeri – că e un super-moment să mai serbeze puțin Centenarul. Așa, doar de vreo 1.750.000 de lei. Și s-au pus pe o sesiune de cumpărat 35.000 de exemplare din Istoria românilor ilustrată – o carte ce va avea undeva între 200 și 300 de pagini și minimum 900 de poze din perioada 1918-2018. Probabil pînă înainte de 10 august 2018, că mna. Și-au făcut ei un fel de caiet de sarcini în care componenta financiară face doar 30% din preț, în timp ce restul se calculează în funcție de fel și fel de alte chestii, precum grosimea coperții, calitatea hîrtiei, format minim (care e 20,5 x 24,5 cm, deci destul de mic pentru un album cu minimum 900 de poze), să fie bilingv – româno-englez – și așa mai departe. Și după ce au făcut rînduiala asta, au pus-o de o licitație care a fost cîștigată de Grup Editorial Litera SRL.

Orișicum, de 50 de lei, cît e prețul de producție, pare o investiție bună făcută de doamna Mariana Stoica. Mai ales că această carte prin care se serbează Centenarul va fi și în engleză și va avea, cum ziceam, minimum 900 de poze din ultima sută de ani, astfel încît o va putea citi tot tînărul culturalizat din sectorul 5.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint