Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La seringi, în Piața Universității!

Zoom La seringi, în Piața Universității!

Victoraș, du-te acasă și vii cu maică-ta la politică! Sau nu mai vii deloc. Te-am iertat o dată, de două ori, dar ești nesimțit. Numai cu scuze de-astea penibile: că ți-a mâncat pisica creierii, că nu ți-a murit o bunicuță, minciuni…

Victor Ponta trebuie să apară și să ne spună cum stă treaba cu Serviciile care vor să pună mâna pe PSD. E singura atitudine cu care trebuie întâmpinat Ponta de-acum înainte.

De la jurnaliști până la comentatorii de pe Facebook și trecătorii de pe stradă, toți trebuie să-l abordeze pe acest Doru Octavian Politic astfel: care e pesedistul acoperit care a vrut să ia puterea în PSD și să-l predea Serviciilor?

Abia dup-aia, după ce răspunde care e acoperitul, va avea dreptul să întrebe și el: Și-acum pot să-mi reiau cariera politică?

Nu, pentru că ești un plagiator.

Premier până de curând, președinte al celui mai mare partid, tot până de curând, Ponta insistă să zâmbocească în timp ce spune cele mai mari tâmpenii.

SRI zice că a informat de o sută de ori instituțiile statului referitor la substanțe și contracte gen Hexi Pharma. Acum o săptămână, Dacian Cioloș spunea că l-a rugat pe Eduard Hellvig să-i facă un platouaș cu informațiile despre scandal și că directorul SRI i-a promis că așa o să facă.

Între timp, Ponta zice că nu a primit nimic în toți acești ani, Tăriceanu la fel, iar Băsescu, oricât a căutat în containerul de pe umeri, nu a dat decât peste sticle goale, ambiții nemăsurate și zgaibele de la genunchi din vremea în care își făcea de drum pe la Licuriciul cel mare. Nimeni, dar absolut nimeni, vreun ministru mai amețit al Sănătății, absolut nimeni nu și-a amintit de aceste informări venite de la SRI.

Asemănându-se cu Valeriu Zgonea la ochelari și la hărnicie birocratică, Hellvig apare acum cu “sinteza” pentru Cioloș. Ce zice Cioloș: “Directorul SRI mi-a arătat că în ultimii ani a trimis autorităților mai multe informări legate de infecțiile nosocomiale, inclusiv legate de semnarea contractelor”.

E punctul central al afacerii, locul unde se varsă dragostea de profit cu orice preț, șpăgile luate de oameni din instituțiile statului, prostia autorităților și, probabil, tăcerea medicilor manageri.

În acest moment, sloganul trebuie să fie: La seringi, în Piața Universității! De-o parte toți cei care zic că nu au primit informări, de cealaltă parte Hellvig cu informările. Au fost cinci ani de zile în care moartea a umblat prin spitale condusă de mână de mizerie. Abia dup-aia vom vorbi și de altceva.

Și poate că ar mai fi o problemă: SRI nu întreabă, după o vreme, în CSAT despre tot ce informează. Mai exact, dacă dau o informare că România va fi suptă de pe fața pământului de o muscă gigantică și văd că nimeni nu zice o vorbă, ei tac, nu întreabă nimic? Nu știu, măcar să verifice dacă s-au primit informările alea. Totuși, ai trimis o sută de informări și vezi că nimeni nu mișcă un deget. Ba mai și auzi, în timpul tragediei de la Colectiv, de infecțiile intraspitalicești. Oare ce s-or gândi: aa, probabil că președintele și premierul s-au sfătuit și e mai bine ca musca gigantică să radă țara de pe fața pământului. Odată cu stupidul “Patria a priori” de pe sigla SRI.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]