Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La seringi, în Piața Universității!

Zoom La seringi, în Piața Universității!

Victoraș, du-te acasă și vii cu maică-ta la politică! Sau nu mai vii deloc. Te-am iertat o dată, de două ori, dar ești nesimțit. Numai cu scuze de-astea penibile: că ți-a mâncat pisica creierii, că nu ți-a murit o bunicuță, minciuni…

Victor Ponta trebuie să apară și să ne spună cum stă treaba cu Serviciile care vor să pună mâna pe PSD. E singura atitudine cu care trebuie întâmpinat Ponta de-acum înainte.

De la jurnaliști până la comentatorii de pe Facebook și trecătorii de pe stradă, toți trebuie să-l abordeze pe acest Doru Octavian Politic astfel: care e pesedistul acoperit care a vrut să ia puterea în PSD și să-l predea Serviciilor?

Abia dup-aia, după ce răspunde care e acoperitul, va avea dreptul să întrebe și el: Și-acum pot să-mi reiau cariera politică?

Nu, pentru că ești un plagiator.

Premier până de curând, președinte al celui mai mare partid, tot până de curând, Ponta insistă să zâmbocească în timp ce spune cele mai mari tâmpenii.

SRI zice că a informat de o sută de ori instituțiile statului referitor la substanțe și contracte gen Hexi Pharma. Acum o săptămână, Dacian Cioloș spunea că l-a rugat pe Eduard Hellvig să-i facă un platouaș cu informațiile despre scandal și că directorul SRI i-a promis că așa o să facă.

Între timp, Ponta zice că nu a primit nimic în toți acești ani, Tăriceanu la fel, iar Băsescu, oricât a căutat în containerul de pe umeri, nu a dat decât peste sticle goale, ambiții nemăsurate și zgaibele de la genunchi din vremea în care își făcea de drum pe la Licuriciul cel mare. Nimeni, dar absolut nimeni, vreun ministru mai amețit al Sănătății, absolut nimeni nu și-a amintit de aceste informări venite de la SRI.

Asemănându-se cu Valeriu Zgonea la ochelari și la hărnicie birocratică, Hellvig apare acum cu “sinteza” pentru Cioloș. Ce zice Cioloș: “Directorul SRI mi-a arătat că în ultimii ani a trimis autorităților mai multe informări legate de infecțiile nosocomiale, inclusiv legate de semnarea contractelor”.

E punctul central al afacerii, locul unde se varsă dragostea de profit cu orice preț, șpăgile luate de oameni din instituțiile statului, prostia autorităților și, probabil, tăcerea medicilor manageri.

În acest moment, sloganul trebuie să fie: La seringi, în Piața Universității! De-o parte toți cei care zic că nu au primit informări, de cealaltă parte Hellvig cu informările. Au fost cinci ani de zile în care moartea a umblat prin spitale condusă de mână de mizerie. Abia dup-aia vom vorbi și de altceva.

Și poate că ar mai fi o problemă: SRI nu întreabă, după o vreme, în CSAT despre tot ce informează. Mai exact, dacă dau o informare că România va fi suptă de pe fața pământului de o muscă gigantică și văd că nimeni nu zice o vorbă, ei tac, nu întreabă nimic? Nu știu, măcar să verifice dacă s-au primit informările alea. Totuși, ai trimis o sută de informări și vezi că nimeni nu mișcă un deget. Ba mai și auzi, în timpul tragediei de la Colectiv, de infecțiile intraspitalicești. Oare ce s-or gândi: aa, probabil că președintele și premierul s-au sfătuit și e mai bine ca musca gigantică să radă țara de pe fața pământului. Odată cu stupidul “Patria a priori” de pe sigla SRI.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]