Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La seringi, în Piața Universității!

Zoom La seringi, în Piața Universității!

Victoraș, du-te acasă și vii cu maică-ta la politică! Sau nu mai vii deloc. Te-am iertat o dată, de două ori, dar ești nesimțit. Numai cu scuze de-astea penibile: că ți-a mâncat pisica creierii, că nu ți-a murit o bunicuță, minciuni…

Victor Ponta trebuie să apară și să ne spună cum stă treaba cu Serviciile care vor să pună mâna pe PSD. E singura atitudine cu care trebuie întâmpinat Ponta de-acum înainte.

De la jurnaliști până la comentatorii de pe Facebook și trecătorii de pe stradă, toți trebuie să-l abordeze pe acest Doru Octavian Politic astfel: care e pesedistul acoperit care a vrut să ia puterea în PSD și să-l predea Serviciilor?

Abia dup-aia, după ce răspunde care e acoperitul, va avea dreptul să întrebe și el: Și-acum pot să-mi reiau cariera politică?

Nu, pentru că ești un plagiator.

Premier până de curând, președinte al celui mai mare partid, tot până de curând, Ponta insistă să zâmbocească în timp ce spune cele mai mari tâmpenii.

SRI zice că a informat de o sută de ori instituțiile statului referitor la substanțe și contracte gen Hexi Pharma. Acum o săptămână, Dacian Cioloș spunea că l-a rugat pe Eduard Hellvig să-i facă un platouaș cu informațiile despre scandal și că directorul SRI i-a promis că așa o să facă.

Între timp, Ponta zice că nu a primit nimic în toți acești ani, Tăriceanu la fel, iar Băsescu, oricât a căutat în containerul de pe umeri, nu a dat decât peste sticle goale, ambiții nemăsurate și zgaibele de la genunchi din vremea în care își făcea de drum pe la Licuriciul cel mare. Nimeni, dar absolut nimeni, vreun ministru mai amețit al Sănătății, absolut nimeni nu și-a amintit de aceste informări venite de la SRI.

Asemănându-se cu Valeriu Zgonea la ochelari și la hărnicie birocratică, Hellvig apare acum cu “sinteza” pentru Cioloș. Ce zice Cioloș: “Directorul SRI mi-a arătat că în ultimii ani a trimis autorităților mai multe informări legate de infecțiile nosocomiale, inclusiv legate de semnarea contractelor”.

E punctul central al afacerii, locul unde se varsă dragostea de profit cu orice preț, șpăgile luate de oameni din instituțiile statului, prostia autorităților și, probabil, tăcerea medicilor manageri.

În acest moment, sloganul trebuie să fie: La seringi, în Piața Universității! De-o parte toți cei care zic că nu au primit informări, de cealaltă parte Hellvig cu informările. Au fost cinci ani de zile în care moartea a umblat prin spitale condusă de mână de mizerie. Abia dup-aia vom vorbi și de altceva.

Și poate că ar mai fi o problemă: SRI nu întreabă, după o vreme, în CSAT despre tot ce informează. Mai exact, dacă dau o informare că România va fi suptă de pe fața pământului de o muscă gigantică și văd că nimeni nu zice o vorbă, ei tac, nu întreabă nimic? Nu știu, măcar să verifice dacă s-au primit informările alea. Totuși, ai trimis o sută de informări și vezi că nimeni nu mișcă un deget. Ba mai și auzi, în timpul tragediei de la Colectiv, de infecțiile intraspitalicești. Oare ce s-or gândi: aa, probabil că președintele și premierul s-au sfătuit și e mai bine ca musca gigantică să radă țara de pe fața pământului. Odată cu stupidul “Patria a priori” de pe sigla SRI.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]