Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Legea nu e lege pentru tonți. Căci Tontul va fi bine

Zoom Legea nu e lege pentru tonți. Căci Tontul va fi bine

Tontul, care în cazul ăsta va fi bine, se numește Paul Voicu și e omul căruia Mircea Hava, marele dinozaur PD plecat la odihnă la Bruxelles, i-a lăsat cheile și Primăria orașului Alba Iulia. Iar băiatul ăsta pare să fie mai imun decît oricine. Și nu doar la COVID-19, de care nu pare să se lipească – ceea ce e bine –, deși s-a întâlnit cu o grămadă de contacți sau infectați, de-a ajuns probabil cel mai testat om din România. Omul e însă imun și la lege.

V-am mai zis noi în urmă cu ceva vreme că omul, în timp ce îndemna populația să respecte legea și să stea acasă în noaptea de Înviere, se plimba lejer pe la biserici prin oraș. Și se mai și dădea mare pe Facebook că, sanchi, el păstra tradiția, care zice că Primăria donează flori popilor înainte de Paște. Sigur, am rîs de el atunci, că tocmai doborîse recordul la ipocrizie pe Ardeal, însă i-am întrebat și pe domnii polițiști de faza asta. Ba chiar le-am trimis și niște poze, postate chiar de edilache, să nu se mai obosească ei cu investigatul pe Facebook.

Ei, și ce credeți? Păi, au investigat polițienii din Alba, așa ceva n-ai văzut. O lună de zile au scormonit, toți Sherlock Holmeșii și Corrado Cattanii din IPJ Alba au făcut verificări, după care au ajuns la o super-concluzie: e totul oK, tontul va fi bine. De ce? Păi, l-au întrebat ei pe edilache ăsta de Paul Voicu și Primăria le-a zis că stați așa, că el e șeful Comitetului local pentru situații de urgență și că, atenție, n-a încălcat legea pentru că el „a evaluat situația de urgență impusă de răspîndirea virusului COVID-19 și a urmărit îndeplinirea măsurilor și acțiunilor dispuse, în contextul semnării acordului dintre MAI și Patriarhia Română”. Aaaa, așa da, mă! S-a dus el în toate bisericile, să-și facă poze, să se laude pe Facebook cu ele, în timp ce evalua situația!

Că, deh, la ce vă așteptați, să amendeze Poliția un primar, taman în Alba, acest Teleorman de rit PNL al Ardealului? Ei, haideți, na!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale