Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lepădarea de Ponta

Zoom Lepădarea de Ponta

Rezistența din munți a țăranului român a coborît la șes călare pe nerușinarea deșelată a lui Victor Ponta, care, drept răsplată că i-a bătut și i-a tăvălit prin smîrcurile cu stuh pe sătenii care n-au acceptat să li se otrăvească fîntînile, să li se spurce fîneața și să li se scuipe-n coliva morților, a primit în sfîrșit aprobarea pentru un nou plagiat, adică să sugă și el vrejul marelui licurici, morfolit odinioară de Traian Băsescu.

De pe scara avionului, claponul socialist a cîrîit că va avea grijă de cocoașa instigatorilor cu biciclete și a extremiștilor încălțați cu gumari, predispuși să intre cu vaca pe islazul comunal, unde mai nou au exclusivitatea păscutului doar caprele de la Chevron.

Păi, dacă tot n-au avut parte de boarea frumos mirositoare a societății de consum, bine măcar că prim-ministrul le-a rezervat plăcerea de a inhala bășina șisturilor.

Tare nedus la biserică trebuie să fii ca să îi acuzi pe țărani că nu respectă dreptul de proprietate, căci, dacă ar fi buchisit mai bine ceasloavele Securității, procurorul Ponta ar fi descoperit că-n pușcăriile comuniste șaptezeci la sută din locurile de pe prichici erau ocupate de țăranii bolnavi de simțul proprietății, pe restul de treizeci la sută bătîndu-se intelectualii, exploatatorii, politicienii și oarece reprezentanți ai clasei muncitoare, care refuzaseră să-și înjure patronii.

Deposedați nu doar de pămînt, ci și de boii de la plug, de căruța cu cai, de vacile cu lapte și de turma de oi, fruntașii satelor n-au primit înapoi, după decembrie ’89, decît pîrloaga, boii de la bicicletă și dreptul de a supraviețui ca popîndăii Evului Mediu.

Fudul nevoie mare că e consiliat de un general american, care, după ce a bombardat cu sînge rece orașele sîrbești, s-a metamorfozat într-un civil cu sînge cald, specializat în exploatarea cimitirelor din Balcani, președintelui Partidului Socialist Democrat i se năzare că pălmașii satelor românești ar întina idealurile capitalismului de cumetrie.

Ponta, ia-ți socrul în spinare și retrage-te degrabă la mănăstire, că pînă și popii care v-au tămîiat pînă acum au început să se lepede de voi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]