Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lepădarea de Ponta

Zoom Lepădarea de Ponta

Rezistența din munți a țăranului român a coborît la șes călare pe nerușinarea deșelată a lui Victor Ponta, care, drept răsplată că i-a bătut și i-a tăvălit prin smîrcurile cu stuh pe sătenii care n-au acceptat să li se otrăvească fîntînile, să li se spurce fîneața și să li se scuipe-n coliva morților, a primit în sfîrșit aprobarea pentru un nou plagiat, adică să sugă și el vrejul marelui licurici, morfolit odinioară de Traian Băsescu.

De pe scara avionului, claponul socialist a cîrîit că va avea grijă de cocoașa instigatorilor cu biciclete și a extremiștilor încălțați cu gumari, predispuși să intre cu vaca pe islazul comunal, unde mai nou au exclusivitatea păscutului doar caprele de la Chevron.

Păi, dacă tot n-au avut parte de boarea frumos mirositoare a societății de consum, bine măcar că prim-ministrul le-a rezervat plăcerea de a inhala bășina șisturilor.

Tare nedus la biserică trebuie să fii ca să îi acuzi pe țărani că nu respectă dreptul de proprietate, căci, dacă ar fi buchisit mai bine ceasloavele Securității, procurorul Ponta ar fi descoperit că-n pușcăriile comuniste șaptezeci la sută din locurile de pe prichici erau ocupate de țăranii bolnavi de simțul proprietății, pe restul de treizeci la sută bătîndu-se intelectualii, exploatatorii, politicienii și oarece reprezentanți ai clasei muncitoare, care refuzaseră să-și înjure patronii.

Deposedați nu doar de pămînt, ci și de boii de la plug, de căruța cu cai, de vacile cu lapte și de turma de oi, fruntașii satelor n-au primit înapoi, după decembrie ’89, decît pîrloaga, boii de la bicicletă și dreptul de a supraviețui ca popîndăii Evului Mediu.

Fudul nevoie mare că e consiliat de un general american, care, după ce a bombardat cu sînge rece orașele sîrbești, s-a metamorfozat într-un civil cu sînge cald, specializat în exploatarea cimitirelor din Balcani, președintelui Partidului Socialist Democrat i se năzare că pălmașii satelor românești ar întina idealurile capitalismului de cumetrie.

Ponta, ia-ți socrul în spinare și retrage-te degrabă la mănăstire, că pînă și popii care v-au tămîiat pînă acum au început să se lepede de voi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]

 • #danbarnafacts

  13 august 2019

  Din spuma mării contractelor cu statul a apărut, imaculat și superb în nimicnicia lui, ca un câine turbat, Dan Barna. Și, deodată, a început să spună tâmpenii. Poate îl știți. […]

 • Caracal, mon amour

  6 august 2019

  Zilele trecute, pe la ora cînd Ion Cristoiu obișnuiește să tragă pe nări praful din Biblioteca Academiei, îmi făcui și eu rondul pe la Piața Obor, unde zarzavagiii scot natura […]

 • Olimpiada PROȘTILOR

  6 august 2019

  România și-a încredințat destinul unor șarlatani. Șefii de ieri și de azi ai țării, fie ei președinți, miniștri, primari sau parlamentari, trăiesc, cu rare excepții, din impostură. Prosperă din fals, […]

Ultimele articole