Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lepădarea de Ponta

Zoom Lepădarea de Ponta

Rezistența din munți a țăranului român a coborît la șes călare pe nerușinarea deșelată a lui Victor Ponta, care, drept răsplată că i-a bătut și i-a tăvălit prin smîrcurile cu stuh pe sătenii care n-au acceptat să li se otrăvească fîntînile, să li se spurce fîneața și să li se scuipe-n coliva morților, a primit în sfîrșit aprobarea pentru un nou plagiat, adică să sugă și el vrejul marelui licurici, morfolit odinioară de Traian Băsescu.

De pe scara avionului, claponul socialist a cîrîit că va avea grijă de cocoașa instigatorilor cu biciclete și a extremiștilor încălțați cu gumari, predispuși să intre cu vaca pe islazul comunal, unde mai nou au exclusivitatea păscutului doar caprele de la Chevron.

Păi, dacă tot n-au avut parte de boarea frumos mirositoare a societății de consum, bine măcar că prim-ministrul le-a rezervat plăcerea de a inhala bășina șisturilor.

Tare nedus la biserică trebuie să fii ca să îi acuzi pe țărani că nu respectă dreptul de proprietate, căci, dacă ar fi buchisit mai bine ceasloavele Securității, procurorul Ponta ar fi descoperit că-n pușcăriile comuniste șaptezeci la sută din locurile de pe prichici erau ocupate de țăranii bolnavi de simțul proprietății, pe restul de treizeci la sută bătîndu-se intelectualii, exploatatorii, politicienii și oarece reprezentanți ai clasei muncitoare, care refuzaseră să-și înjure patronii.

Deposedați nu doar de pămînt, ci și de boii de la plug, de căruța cu cai, de vacile cu lapte și de turma de oi, fruntașii satelor n-au primit înapoi, după decembrie ’89, decît pîrloaga, boii de la bicicletă și dreptul de a supraviețui ca popîndăii Evului Mediu.

Fudul nevoie mare că e consiliat de un general american, care, după ce a bombardat cu sînge rece orașele sîrbești, s-a metamorfozat într-un civil cu sînge cald, specializat în exploatarea cimitirelor din Balcani, președintelui Partidului Socialist Democrat i se năzare că pălmașii satelor românești ar întina idealurile capitalismului de cumetrie.

Ponta, ia-ți socrul în spinare și retrage-te degrabă la mănăstire, că pînă și popii care v-au tămîiat pînă acum au început să se lepede de voi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Dragi cetățeni români!

  3 decembrie 2019

  Klaus Iohannis nu-i chiar nepotul feldmareșalului Mackensen, dar cu siguranță cîțiva uncheși de-ai săi au bătut pas de defilare pe Calea Victoriei în 1916, cînd nemții au intrat ca-n brînză […]

 • România normală

  3 decembrie 2019

  Nimeni nu știe cum arată România Normală, cu atît mai puțin noul președinte Iohannis, care a apărat acest slogan cu fălcile încleștate, ca și cum s-ar fi temut să nu […]

 • Ruleta românească

  3 decembrie 2019

  Rar a fost dat României să vadă sinucigași mai talentați decât cei din Guvernul Orban. Ar fi, poate, un spectacol simpatic dacă nu i-ar afecta pe deja din ce în […]

 • Rușinea de a fi stîngist

  26 noiembrie 2019

  Datorită mamuților cu păr, cu burtă sau cu chelie din PSD, intelighenția românească de stînga, rușinată, se dopează cu praful marxismului prin cafenele obscure sau prin facultățile de Filosofie, așteptînd […]

 • Țară, țară, vrem președinte!

  26 noiembrie 2019

  Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la președinția României, pentru un al doilea mandat, în iunie 2018, cu aproape un an și jumătate înainte de alegerile prezidențiale. De atunci, KWI așteaptă […]