Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lepădarea de Ponta

Zoom Lepădarea de Ponta

Rezistența din munți a țăranului român a coborît la șes călare pe nerușinarea deșelată a lui Victor Ponta, care, drept răsplată că i-a bătut și i-a tăvălit prin smîrcurile cu stuh pe sătenii care n-au acceptat să li se otrăvească fîntînile, să li se spurce fîneața și să li se scuipe-n coliva morților, a primit în sfîrșit aprobarea pentru un nou plagiat, adică să sugă și el vrejul marelui licurici, morfolit odinioară de Traian Băsescu.

De pe scara avionului, claponul socialist a cîrîit că va avea grijă de cocoașa instigatorilor cu biciclete și a extremiștilor încălțați cu gumari, predispuși să intre cu vaca pe islazul comunal, unde mai nou au exclusivitatea păscutului doar caprele de la Chevron.

Păi, dacă tot n-au avut parte de boarea frumos mirositoare a societății de consum, bine măcar că prim-ministrul le-a rezervat plăcerea de a inhala bășina șisturilor.

Tare nedus la biserică trebuie să fii ca să îi acuzi pe țărani că nu respectă dreptul de proprietate, căci, dacă ar fi buchisit mai bine ceasloavele Securității, procurorul Ponta ar fi descoperit că-n pușcăriile comuniste șaptezeci la sută din locurile de pe prichici erau ocupate de țăranii bolnavi de simțul proprietății, pe restul de treizeci la sută bătîndu-se intelectualii, exploatatorii, politicienii și oarece reprezentanți ai clasei muncitoare, care refuzaseră să-și înjure patronii.

Deposedați nu doar de pămînt, ci și de boii de la plug, de căruța cu cai, de vacile cu lapte și de turma de oi, fruntașii satelor n-au primit înapoi, după decembrie ’89, decît pîrloaga, boii de la bicicletă și dreptul de a supraviețui ca popîndăii Evului Mediu.

Fudul nevoie mare că e consiliat de un general american, care, după ce a bombardat cu sînge rece orașele sîrbești, s-a metamorfozat într-un civil cu sînge cald, specializat în exploatarea cimitirelor din Balcani, președintelui Partidului Socialist Democrat i se năzare că pălmașii satelor românești ar întina idealurile capitalismului de cumetrie.

Ponta, ia-ți socrul în spinare și retrage-te degrabă la mănăstire, că pînă și popii care v-au tămîiat pînă acum au început să se lepede de voi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]

 • Cocalarul războinic s-a retras strategic

  20 octombrie 2020

  Țineți minte cum, pe 31 decembrie, Marcel Vela, un neica-nimeni până atunci, în ochii publicului național, sărea direct la gâtul lui Raed Arafat, începând un război din care, de fapt, […]

 • Epoca neaveniților

  13 octombrie 2020

  ,,Credința zugrăvește icoanele-n biserici” – acest vers eminescian, ce definește puterea izbăvitoare a credinței capabile să înalțe arta mai presus de pensula zugravului, ar trebui scrijelit pe zidurile instituțiilor de […]

 • Zuckerman și românii

  13 octombrie 2020

  America ne iubește. Ne face autostradă și cale ferată de la Marea Neagră la Marea Baltică, ne scoate din ghearele 5G-ului chinezesc, ne rezolvă reactoarele de la Cernavodă. Ne dă […]