Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Liberalii și pedeliștii n-au ajuns la ciolan, dar se bat pentru el în partid

Zoom Liberalii și pedeliștii n-au ajuns la ciolan, dar se bat pentru el în partid

În cazul liberalilor, nu poți să spui niciodată: frate, asta e cea mai tare fază! Pentru că întotdeauna apare ceva și mai tare. Dispare Vasile Blaga, curățat de procurori nu pentru chestiile alea multe pe care le-a făcut, ci pentru unele mărunte pe care nu se știe dacă le-a făcut? Nu-i nimic, apare urlând la mitingurile partidului, îmbrăcat în palton alb, ca un mafiot veritabil, strângând și agitând în aer pumnulețu-i, marele Ghiță Falcă!

Atunci când vine vorba de liberali, nu poți spune că mai jos nu se poate. Își dă demisia Alina Gorghiu? Nu-i nimic, vine în locul ei Raluca Turcan. Pusă lângă Turcan, Alinuța pare chiar capabilă. Desigur, după ce s-a întâmplat în ultima perioadă, nimeni n-ar mai vrea să ocupe postul de președinte al PNL. Asta și pentru că oricine ar putea să ajungă în această funcție știe că ordinele se dau de la Cotroceni, unde Iohannis e sigur că are măcar atât: partidul lui. Acum mai mic, mai ușor de manevrat. Na, nu s-a mai putut cu guvernul lui, omul ține de partidul lui. Atât de tare ține Iohannis de PNL, că mai are puțin și-l omoară.

Revenind la autorii puciului, n-au rezolvat nimic. Pentru că atunci când doi se ceartă, câștigă al treilea semianalfabet: Petrache, care-i un fel de Tase, cu școala de combinator de Obor la bază.

Tase, care-i dă Alinuței la oase

Dar să ne luăm cizmele de cauciuc, după modelul lui Dacian Cioloș, și să coborâm puțin în mocirla din PNL. Unde, după alegerile de săptămâna trecută, s-a petrecut încă o dată o chestie care are loc la PNL probabil dinainte să existe acest partid: oamenii președintelui l-au executat pe președinte.

Vă povesteam acum câteva luni cum a încercat Alinuța să își mulțumească oamenii apropiați, dându-le locuri bune pe liste. Unul dintre favorizați a fost Teodor Atanasiu. Din fericire pentru noi, alegătorii, și pentru Parlament, Tase nu s-a ales. s-au ales alții, cu mai puțin voturi, dar el n-a intrat. Ghinion.

Ei bine, după alegeri, la o ședință care a avut loc în prezența liderilor a 22 de filiale, se convenise ca Alina să rămână în funcție până la congres. Doar că a doua zi s-a schimbat modificarea. De ce? Pentru că Atanasiu voia să fie secretar general. Vorba aia, să mănâncă și el o pâine, acum, că nu i-a mai încăput ceafa în Parlament. Alinuța, încolțită, știind că omul din deal nu va aproba o asemenea aroganță, Tase nefiind bine văzut de stăpân, n-a fost de acord. Ca la un semn, s-au adunat cățelușii Voicu, Bușoi și Gigel Știrbu, care au mazilit-o pe Alina. Interesant este că aceiași băieți a căror viață e partidul l-au executat și pe Crin Antonescu și au avut de-a face cu belirea lui Yăriceanu. Și se mai întreabă lumea de ce PNL a ajuns la un asemenea scor. Practic, întrebarea ar trebui să fie: cum de reușește PNL să stea la 20% cu asemenea oameni? Dar ce, suntem tâmpiți, vreți să votăm PSD? – vor răspunde alegătorii.

Unde stă Mișu Voicu, să știm cine-i viitorul președinte al PNL

Și totuși cum? Cum să pui tu, PNL, în fruntea partidului, după o asemenea înfrângere, când trebuie să le dai un semnal puternic măcar membrilor tăi, dacă nu și alegătorilor, un personaj precum Raluca Turcan? De ce? Păi, simplu. Pentru că doar ea a acceptat. Și să revenim la ședința celor 22 de filiale care au obținut scoruri decente. Mici, dar mai mari decât alte județe. Au fost propuși Hava, Buda, dar cei doi au refuzat. Așa că filiala Sibiu, unde partidul a avut scor mare, a devenit brusc o variantă. Meritocrație, veți spune. Aiurea! Scorul bun de la Sibiu nu are legătură cu Raluca Turcan, ci mai degrabă cu Iohannis, șeful din umbră al partidului.

Iar asta știe și Raluca Turcan. Iar dacă tot vorbim despre meritocrație, nu putem să nu revenim un pic la Mișu Voicu, un tip care are trădarea în sânge. Trădător profesionist, nu așa… L-a trădat pe Tăriceanu, l-a trădat pe Antonescu, iar acum, chiar dacă pare greu de crezut, dat fiind trecutul pe care-l împart, a trădat-o și pe Alina, chiar dacă fără ea n-ar mai fi prins un loc în Parlament.

Nu-l știți pe Mișu voicu? E tipul ăla care apare mereu pe undeva. O lipitoare cu vocația trădării. Luat de Alinuța de la filiala olt, unde omul doar pierdea în fața PSD, a fost adus la sectorul 1. Ca să piardă în continuare, desigur. Astfel, după localele din vară, în loc să-și dea demisia, Voicu i-a cerut el demisia lui Bolojan. Lipitoare trădătoare cu mult tupeu, vasăzică. Care bolojan i-a răspuns pe măsură lui Voicu, cum că de vrei să afli numele viitorului președinte al partidului te uiți unde se așază Mișu. E, împreună cu Gigel Știrbu, cu Bușoi și, mai nou, cu Petrache și Predoiu – ah, premierul ieșit din umbră, alt băiat despre care o să e facem timp să vorbim aici –, Voicu face jocurile pe lângă Raluca Turcan și-o să fie vicelider de grup, la cameră.

Atât de tare irită pe toată lumea comportamentul noii conduceri a PNL, încât peneliștii și pedeliștii sunt dispuși să lase un pic lupta dreaptă pentru putere în interiorul partidului și să-și unească forțele pentru a scăpa de tipii care cad întotdeauna în picioare.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Piesă neterminată pentru o Europă mecanică

  15 ianuarie 2019

  La Ateneul Român, floarea politichiei bruxeleze s-a ridicat condescendentă la suprafața borșului de tărîțe dîmbovițean intrat oficial în fermentația iluzoriei președinții rotative a UE. În realitate, singurul român care chiar […]

 • Tusk și vocea României

  15 ianuarie 2019

  Discursul lui Donald Tusk de la Ateneu n-a fost doar un episod de marketing personal, ci și o concluzie amară pentru clasa noastră politică, mică de statură, mută și surdă, […]

 • Oastea femeilor pesediste

  15 ianuarie 2019

  Lavinia Șandru n-a stat mult cu limba pe bară. Are de muncă la TVR. Dar acum patru ani de zile, pe-atunci doamna Vâlcov, Lavinia a pus, în ipostaza sa de […]

 • Dragnea ca felul întîi, felul doi și desert

  8 ianuarie 2019

  Necrofagii care au devenit dependenți de cadavrul politic al lui Liviu Dragnea au nevoie urgentă de nutriționiști care să le diversifice meniul, cu atît mai mult cu cît, anunțîndu-și cadidatura […]

 • Anul violenței

  8 ianuarie 2019

  La fiecare pas pe care-l face, Klaus Iohannis pare să întindă sfoara nebuniei. Amînă, respinge, refuză. Două ministere n-au miniștri, opt ambasade n-au ambasadori, zeci de procurori stau pe bară […]

romania100