Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Liviu Dragnea: Însemnări din detenție

Zoom Liviu Dragnea: Însemnări din detenție

14 iunie

Dragă jurnalule, doar tu mi-ai rămas prieten aici, în universul concentraționar de pe Rahova. Doar cu tine pot să vorbesc și doar ție pot să-ți spun ce-am pe suflet, așa că răspunde-mi și mie la întrebarea asta: dacă asfaltez doar 750 de metri dintr-un kilometru de drum și fac stratul de piatră spartă cu 30% mai subțire, cam cît îmi rămîne mie în buzunar, după ce-l plătesc și pe băiatul de la firmă?

15 iunie

Dragă jurnalule, hamsterul, celălalt prieten pe care-l am aici, mi-a cerut o favoare. Și am zis da, n-am avut ce să fac. Mă simțeam cam vinovat față de el, pentru că-l neglijasem și uitasem complet că există, deși el a fost mereu alături de mine, pe buza de sus, bravă pavăză și frînă de muci. Am acceptat deci propunerea hamsterului și l-am așteptat cu capul culcat pe un pervaz cît a întreținut el relații intime cu un șobolan tare de treabă, pe care l-a cunoscut în celulă.

Știu, e cam lipicioasă toată treaba, dar, dacă ai șervețele umede la îndemînă, te ștergi imediat și ești mai curat ca înainte.

16 iunie

Zilele devin tot mai lungi. Mi-ar plăcea enorm să mai dau la pește, cum făceam pe vremuri, cînd ieșeam pe baltă cu undița și prindeam carași cu momeala mea preferată: le promiteam că le măresc lefurile cu 50% și că-i apăr de Soros.

17 iunie

Mi se pare nedrept că am ajuns la pușcărie și mă gîndesc la asta în fiecare moment. În primul rînd, dosarul ăla e o făcătură și toate angajările despre care se vorbește acolo sînt fictive. Of, sînt un martir al județului Teleorman! Atunci cînd oamenii își vor da seama ce mi-au făcut, ar trebui să schimbe numele acelei instituții în Protecția Copilului cu Mustață, în onoarea mea. Din păcate, atunci va fi prea tîrziu, pentru că nu voi mai avea mustață. Mă tot gîndesc s-o dau jos, m-am cam săturat de escapadele intime ale hamsterului.

18 iunie

Poate că ar trebui să-mi scriu memoriile. Așa am văzut că fac marii condamnați. Detenția e un bun prilej să-ți reevaluezi trecutul și să te gîndești la condiția ta de ființă trecătoare. Mă rog, nu știu dacă e o idee bună și-n cazul meu. Dacă-mi scriu memoriile și se uită pe ele vreun procuror, nu mai ies de-aici niciodată.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  bai livake, monte cristo a fost vax pe linga tine tu ca , corcitura intre hamster si shobolan rosu nu ar trebui sa-ti faci probleme cu evadarea , foarte simplu, sapi un tunel ca sobolanii si evadezi, simplu ha?..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt