Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Liviu Dragnea: Însemnări din detenție

Zoom Liviu Dragnea: Însemnări din detenție

14 iunie

Dragă jurnalule, doar tu mi-ai rămas prieten aici, în universul concentraționar de pe Rahova. Doar cu tine pot să vorbesc și doar ție pot să-ți spun ce-am pe suflet, așa că răspunde-mi și mie la întrebarea asta: dacă asfaltez doar 750 de metri dintr-un kilometru de drum și fac stratul de piatră spartă cu 30% mai subțire, cam cît îmi rămîne mie în buzunar, după ce-l plătesc și pe băiatul de la firmă?

15 iunie

Dragă jurnalule, hamsterul, celălalt prieten pe care-l am aici, mi-a cerut o favoare. Și am zis da, n-am avut ce să fac. Mă simțeam cam vinovat față de el, pentru că-l neglijasem și uitasem complet că există, deși el a fost mereu alături de mine, pe buza de sus, bravă pavăză și frînă de muci. Am acceptat deci propunerea hamsterului și l-am așteptat cu capul culcat pe un pervaz cît a întreținut el relații intime cu un șobolan tare de treabă, pe care l-a cunoscut în celulă.

Știu, e cam lipicioasă toată treaba, dar, dacă ai șervețele umede la îndemînă, te ștergi imediat și ești mai curat ca înainte.

16 iunie

Zilele devin tot mai lungi. Mi-ar plăcea enorm să mai dau la pește, cum făceam pe vremuri, cînd ieșeam pe baltă cu undița și prindeam carași cu momeala mea preferată: le promiteam că le măresc lefurile cu 50% și că-i apăr de Soros.

17 iunie

Mi se pare nedrept că am ajuns la pușcărie și mă gîndesc la asta în fiecare moment. În primul rînd, dosarul ăla e o făcătură și toate angajările despre care se vorbește acolo sînt fictive. Of, sînt un martir al județului Teleorman! Atunci cînd oamenii își vor da seama ce mi-au făcut, ar trebui să schimbe numele acelei instituții în Protecția Copilului cu Mustață, în onoarea mea. Din păcate, atunci va fi prea tîrziu, pentru că nu voi mai avea mustață. Mă tot gîndesc s-o dau jos, m-am cam săturat de escapadele intime ale hamsterului.

18 iunie

Poate că ar trebui să-mi scriu memoriile. Așa am văzut că fac marii condamnați. Detenția e un bun prilej să-ți reevaluezi trecutul și să te gîndești la condiția ta de ființă trecătoare. Mă rog, nu știu dacă e o idee bună și-n cazul meu. Dacă-mi scriu memoriile și se uită pe ele vreun procuror, nu mai ies de-aici niciodată.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  bai livake, monte cristo a fost vax pe linga tine tu ca , corcitura intre hamster si shobolan rosu nu ar trebui sa-ti faci probleme cu evadarea , foarte simplu, sapi un tunel ca sobolanii si evadezi, simplu ha?..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]