Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Logică de Orlando făcut grămadă

Zoom Logică de Orlando făcut grămadă

OUG 114 vine într-o lungă tradiție a PSD de a discredita, de a-și bate joc la propriu de teme importante din societate. Chiar și tema cea mare a anticorupției, care a mâncat zilele și ficații acestei țări în ultimii 15 ani, este tratată la fel: profitând de putreziciunea din DNA, PSD vine să-și rezolve probleme de oameni și să încalece instituții.

Revenind la OUG 114 și strict la capitolul bănci ”lacome”, taxarea impusă de Guvern e ilogică, în sensul în care e introdus în ecuație indicatorul ROBOR.

Da, el a fost scos în față pentru că ratele oamenilor depind de el, dar în momentul în care conectezi valoarea sa la taxarea activelor bancare, lipsa de noimă e evidentă. Ea s-ar susține doar în măsura în care valorile ROBOR ar fi create artificial – însă asta ar fi o ilegalitate. Iar dacă e o ilegalitate, să taxezi cumva această ilegalitate este o ilegalitate în sine.

Nu poate să spună nimeni cu mâna pe inimă că ROBOR-ul n-ar fi manipulat. Dar de aici până la taxarea din OUG e o cale pe care nu o poți parcurge decât dacă ai mintea lui Darius Vâlcov și suficiența grețoasă a lui Eugen Orlando Teodorovici.

De ce nu rezolvi exportul de profit?

De ce nu taxezi, pur și simplu, activele bancare?

Ca și cum – socialiștii curului –, când taxezi ar trebui să-ți ceri scuze sau să găsești o poveste în care să arăți că taxezi hoția. Pentru că, în esență, asta a fost povestea PSD: taxăm băncile pentru că sunt hoațe. Nu lacome. Pentru că a stabili din pix valoarea ROBOR este o hoție, de ROBOR depinzând ratele plătite la bănci.

Una peste alta, Teodorovici – care lasă tot mai mult impresia unui individ făcut din hârtii mototolite – vine acum și spune: da, putem modifica OUG 114 dacă există argumente.

Păi, argumentele acestea au fost de la început. Omului i s-a spus că e imbecil de la început. Cu argumente, cu fapte, pe puncte, cu liniuță. Nu s-a descoperit acum, zilele astea, un zăcământ de argumente care nu se știau, care nu au fost spuse.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • O dramă liberală cu un naționalist de operetă

  19 martie 2019

  Ca un proxenet grijuliu care încearcă să-și mărite protejata obosită căzînd la învoială cu clientul, domnul Ludovic Orban i-a luat pentru a doua oară Partidului Liberal rochie de mireasă de […]

 • Marketing și duplicitate

  19 martie 2019

  Frumoasele mașini germane slujesc lăcomia unor grupuri de afaceri cu înclinații penale. Grupul Volkswagen, de pildă, “a minţit în mod repetat şi a înşelat investitorii, consumatorii şi autorităţile de reglementare, […]

 • Un om cărunt

  19 martie 2019

  Când a devenit Eugen Orlando Teodorovici arogantul grețos de azi? Cu câțiva ani în urmă se juca de-a tehnocratul PSD și îi citeai în ochi acea slugărnicie proprie birocraților de […]

 • În așteptarea cîinilor cu drept de vot

  12 martie 2019

  Călăuzit de farul partidului purtat pe umeri de PRM-istul Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea pare că suferă de orbul găinii dacă n-a sesizat că “lătrăii” din Călărași nu erau nici tineri […]

 • Depinde cum privești femeia oarbă

  12 martie 2019

  Cînd spunem “justiție”, spunem “politică”. Cu aerul că invocăm absolutul spunem, de fapt, povestea unui exces. Așa cum arată faptele, justiția e numele îmbunătățit al lăcomiei, al cruzimii și al […]

romania100