Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Logică de Orlando făcut grămadă

Zoom Logică de Orlando făcut grămadă

OUG 114 vine într-o lungă tradiție a PSD de a discredita, de a-și bate joc la propriu de teme importante din societate. Chiar și tema cea mare a anticorupției, care a mâncat zilele și ficații acestei țări în ultimii 15 ani, este tratată la fel: profitând de putreziciunea din DNA, PSD vine să-și rezolve probleme de oameni și să încalece instituții.

Revenind la OUG 114 și strict la capitolul bănci ”lacome”, taxarea impusă de Guvern e ilogică, în sensul în care e introdus în ecuație indicatorul ROBOR.

Da, el a fost scos în față pentru că ratele oamenilor depind de el, dar în momentul în care conectezi valoarea sa la taxarea activelor bancare, lipsa de noimă e evidentă. Ea s-ar susține doar în măsura în care valorile ROBOR ar fi create artificial – însă asta ar fi o ilegalitate. Iar dacă e o ilegalitate, să taxezi cumva această ilegalitate este o ilegalitate în sine.

Nu poate să spună nimeni cu mâna pe inimă că ROBOR-ul n-ar fi manipulat. Dar de aici până la taxarea din OUG e o cale pe care nu o poți parcurge decât dacă ai mintea lui Darius Vâlcov și suficiența grețoasă a lui Eugen Orlando Teodorovici.

De ce nu rezolvi exportul de profit?

De ce nu taxezi, pur și simplu, activele bancare?

Ca și cum – socialiștii curului –, când taxezi ar trebui să-ți ceri scuze sau să găsești o poveste în care să arăți că taxezi hoția. Pentru că, în esență, asta a fost povestea PSD: taxăm băncile pentru că sunt hoațe. Nu lacome. Pentru că a stabili din pix valoarea ROBOR este o hoție, de ROBOR depinzând ratele plătite la bănci.

Una peste alta, Teodorovici – care lasă tot mai mult impresia unui individ făcut din hârtii mototolite – vine acum și spune: da, putem modifica OUG 114 dacă există argumente.

Păi, argumentele acestea au fost de la început. Omului i s-a spus că e imbecil de la început. Cu argumente, cu fapte, pe puncte, cu liniuță. Nu s-a descoperit acum, zilele astea, un zăcământ de argumente care nu se știau, care nu au fost spuse.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Coronavirusul, pseudonimul penibil al ciumei

  25 februarie 2020

  Arta a cochetat cu moartea la Carnavalul din Veneția pînă cînd măștile fascinante și grotești pe care turiștii și le-au tras fericiți pe meclă au fost înlocuite brusc cu o […]

 • Coronapirus

  25 februarie 2020

  Cel mai nou, puternic și neașteptat aliat al Opoziției e acum coronavirusul, care vine din Italia, pe vechiul drum al romanilor, să ia în stăpînire ce a mai rămas, după […]

 • Guberniul său

  25 februarie 2020

  „Poate dumneavoastră aveți treabă și noi vă reținem!“ Asta i-a spus un ziarist președintelui Iohannis luni, când acesta din urmă limitase numărul de întrebări pe care le puteau pune ziariștii […]

 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

Cele mai citite