Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Logică de Orlando făcut grămadă

Zoom Logică de Orlando făcut grămadă

OUG 114 vine într-o lungă tradiție a PSD de a discredita, de a-și bate joc la propriu de teme importante din societate. Chiar și tema cea mare a anticorupției, care a mâncat zilele și ficații acestei țări în ultimii 15 ani, este tratată la fel: profitând de putreziciunea din DNA, PSD vine să-și rezolve probleme de oameni și să încalece instituții.

Revenind la OUG 114 și strict la capitolul bănci ”lacome”, taxarea impusă de Guvern e ilogică, în sensul în care e introdus în ecuație indicatorul ROBOR.

Da, el a fost scos în față pentru că ratele oamenilor depind de el, dar în momentul în care conectezi valoarea sa la taxarea activelor bancare, lipsa de noimă e evidentă. Ea s-ar susține doar în măsura în care valorile ROBOR ar fi create artificial – însă asta ar fi o ilegalitate. Iar dacă e o ilegalitate, să taxezi cumva această ilegalitate este o ilegalitate în sine.

Nu poate să spună nimeni cu mâna pe inimă că ROBOR-ul n-ar fi manipulat. Dar de aici până la taxarea din OUG e o cale pe care nu o poți parcurge decât dacă ai mintea lui Darius Vâlcov și suficiența grețoasă a lui Eugen Orlando Teodorovici.

De ce nu rezolvi exportul de profit?

De ce nu taxezi, pur și simplu, activele bancare?

Ca și cum – socialiștii curului –, când taxezi ar trebui să-ți ceri scuze sau să găsești o poveste în care să arăți că taxezi hoția. Pentru că, în esență, asta a fost povestea PSD: taxăm băncile pentru că sunt hoațe. Nu lacome. Pentru că a stabili din pix valoarea ROBOR este o hoție, de ROBOR depinzând ratele plătite la bănci.

Una peste alta, Teodorovici – care lasă tot mai mult impresia unui individ făcut din hârtii mototolite – vine acum și spune: da, putem modifica OUG 114 dacă există argumente.

Păi, argumentele acestea au fost de la început. Omului i s-a spus că e imbecil de la început. Cu argumente, cu fapte, pe puncte, cu liniuță. Nu s-a descoperit acum, zilele astea, un zăcământ de argumente care nu se știau, care nu au fost spuse.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]