Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Logică de Orlando făcut grămadă

Zoom Logică de Orlando făcut grămadă

OUG 114 vine într-o lungă tradiție a PSD de a discredita, de a-și bate joc la propriu de teme importante din societate. Chiar și tema cea mare a anticorupției, care a mâncat zilele și ficații acestei țări în ultimii 15 ani, este tratată la fel: profitând de putreziciunea din DNA, PSD vine să-și rezolve probleme de oameni și să încalece instituții.

Revenind la OUG 114 și strict la capitolul bănci ”lacome”, taxarea impusă de Guvern e ilogică, în sensul în care e introdus în ecuație indicatorul ROBOR.

Da, el a fost scos în față pentru că ratele oamenilor depind de el, dar în momentul în care conectezi valoarea sa la taxarea activelor bancare, lipsa de noimă e evidentă. Ea s-ar susține doar în măsura în care valorile ROBOR ar fi create artificial – însă asta ar fi o ilegalitate. Iar dacă e o ilegalitate, să taxezi cumva această ilegalitate este o ilegalitate în sine.

Nu poate să spună nimeni cu mâna pe inimă că ROBOR-ul n-ar fi manipulat. Dar de aici până la taxarea din OUG e o cale pe care nu o poți parcurge decât dacă ai mintea lui Darius Vâlcov și suficiența grețoasă a lui Eugen Orlando Teodorovici.

De ce nu rezolvi exportul de profit?

De ce nu taxezi, pur și simplu, activele bancare?

Ca și cum – socialiștii curului –, când taxezi ar trebui să-ți ceri scuze sau să găsești o poveste în care să arăți că taxezi hoția. Pentru că, în esență, asta a fost povestea PSD: taxăm băncile pentru că sunt hoațe. Nu lacome. Pentru că a stabili din pix valoarea ROBOR este o hoție, de ROBOR depinzând ratele plătite la bănci.

Una peste alta, Teodorovici – care lasă tot mai mult impresia unui individ făcut din hârtii mototolite – vine acum și spune: da, putem modifica OUG 114 dacă există argumente.

Păi, argumentele acestea au fost de la început. Omului i s-a spus că e imbecil de la început. Cu argumente, cu fapte, pe puncte, cu liniuță. Nu s-a descoperit acum, zilele astea, un zăcământ de argumente care nu se știau, care nu au fost spuse.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Cum a inventat mama lui Liviu Dragnea la ea în sat capotul, umbrela și bulzul geto-dac

  21 mai 2019

  Liviu Dragnea i-a smuls lui Petre Daea ciosvîrta oii de la gură, jucîndu-se cu ministrul Agriculturii de-a Don Quijote. Se vede însă că elevul Dragnea Liviu n-a aprofundat romanul cu […]

 • Să rezolvăm Securitatea!

  21 mai 2019

  Președintele României, Traian Băsescu, a fost securist (sînt documente). Premierul României, Radu Vasile, a fost informator al Securității (a recunoscut-o public fostul președinte Emil Constantinescu). Premierul Theodor Stolojan a lucrat […]

 • Despre ce vorbim?

  21 mai 2019

  Taximetriștii sunt pesediști, la asta se rezumă scandalul Uber. La fel ca pesediștii, ei nu au respect pentru reguli. Sunt mitocani, fac prețuri, conduc mașini mizerabile, la fel cum Liviu […]

 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

romania100