Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lucian Mîndruță, nesigur dacă ăsta e numele lui real sau doar propagandă rusă

Zoom Lucian Mîndruță, nesigur dacă ăsta e numele lui real sau doar propagandă rusă

O teroare fără margini a pus ieri stăpânire pe îndrăgitul utilizator de Facebook Lucian Mîndruță, când și-a dat seama că nu poate ști sigur dacă ăsta e numele lui real sau doar propagandă rusă. Surse spun că Mîndruță a pus laptopul deoparte în mijlocul unei postări despre triumful capitalismului și, cu un mers tremurat, s-a dus la baie și s-a privit îndelung în oglindă, mângâindu-și trăsăturile telegenice care l-au propulsat în lumea radio-ului.

”E oare posibil? Dacă viața mea se bazează pe o minciună răspândită de oamenii Moscovei? Dacă Lucian Mîndruță nu e numele meu real, ci o identitate pe care mi-a atribuit-o machiavelic Vocea Rusiei?”

În timp ce se privea în oglindă, ipoteza devenea tot mai credibilă. Lucian Mîndruță și-a adus aminte că a întâlnit numele său pe site-ul efemeride.ro. De câteva ori, chiar și expunere.com l-a pomenit, iar cocoon.ro i-a acordat spații ample. Se știe că tot ce publică aceste site-uri e propagandă ieftină, răspândită de trădători locali care fac jocurile lui Vladimir Putin.

Să-l fi mințit însă buletinul? Cartea sa de identitate este eliberată, totuși, de un stat membru NATO, aliat al americanilor. Un stat capitalist, în care găsești ciocolată Snickers de cinci feluri și biscuiți Oreo cu aromă de bacon, în ediție limitată. Capitalismul nu poate să mintă. Dar atunci Mîndruță și-a dat seama care e punctul slab în tot acest eșafodaj de miciună și propagandă ieftină. Desigur, data la care a fost eliberat buletinul! Atunci se aflau la putere comuniștii lui Ponta.

Da, propagandă rusă era cu siguranță. În plus, Mîndruță își cunoștea limitele. Știa că e un tip ușor de păcălit. De aceea propaganda a mers atât de departe. Era ca atunci când, profitând de naivitatea lui, un coleg de liceu l-a mințit că Libia și Liban sunt aceeași țară. A rămas corigent la geografie, dar cu ocazia asta a aflat atâtea lucruri noi. De exemplu, că Bielorusia nu e felul în care bâlbâiții spun Rusia.

Potrivit surselor, Mîndruță e decis să cerceteze problema însă, nu știe cu ce să se îmbrace dacă iese din casă. Dacă Busu face și el jocurile Moscovei? Dacă nu e adevărat că afară sunt 13 grade? Suntem, totuși, în februarie, oameni buni! Să gândim puțin logic.

2 comentarii

 1. #1

  Pai ,toti suntem usor de pacalit.Deja radem si la deget si nu-i de mirare ca Mandruta are asemenea temeri……………o sa-mi verific si eu buletinul!

 2. #2

  Mândruţă? Nu numai că are sinapse sensibil mai puţine şi mai drepte decât media cu IQ decent, dar şi influxurile circulă cu viteză sub limita legală pe-acolo.

  Hai mai bine să vorbim de filme:)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]