Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lucian Mîndruță, nesigur dacă ăsta e numele lui real sau doar propagandă rusă

Zoom Lucian Mîndruță, nesigur dacă ăsta e numele lui real sau doar propagandă rusă

O teroare fără margini a pus ieri stăpânire pe îndrăgitul utilizator de Facebook Lucian Mîndruță, când și-a dat seama că nu poate ști sigur dacă ăsta e numele lui real sau doar propagandă rusă. Surse spun că Mîndruță a pus laptopul deoparte în mijlocul unei postări despre triumful capitalismului și, cu un mers tremurat, s-a dus la baie și s-a privit îndelung în oglindă, mângâindu-și trăsăturile telegenice care l-au propulsat în lumea radio-ului.

”E oare posibil? Dacă viața mea se bazează pe o minciună răspândită de oamenii Moscovei? Dacă Lucian Mîndruță nu e numele meu real, ci o identitate pe care mi-a atribuit-o machiavelic Vocea Rusiei?”

În timp ce se privea în oglindă, ipoteza devenea tot mai credibilă. Lucian Mîndruță și-a adus aminte că a întâlnit numele său pe site-ul efemeride.ro. De câteva ori, chiar și expunere.com l-a pomenit, iar cocoon.ro i-a acordat spații ample. Se știe că tot ce publică aceste site-uri e propagandă ieftină, răspândită de trădători locali care fac jocurile lui Vladimir Putin.

Să-l fi mințit însă buletinul? Cartea sa de identitate este eliberată, totuși, de un stat membru NATO, aliat al americanilor. Un stat capitalist, în care găsești ciocolată Snickers de cinci feluri și biscuiți Oreo cu aromă de bacon, în ediție limitată. Capitalismul nu poate să mintă. Dar atunci Mîndruță și-a dat seama care e punctul slab în tot acest eșafodaj de miciună și propagandă ieftină. Desigur, data la care a fost eliberat buletinul! Atunci se aflau la putere comuniștii lui Ponta.

Da, propagandă rusă era cu siguranță. În plus, Mîndruță își cunoștea limitele. Știa că e un tip ușor de păcălit. De aceea propaganda a mers atât de departe. Era ca atunci când, profitând de naivitatea lui, un coleg de liceu l-a mințit că Libia și Liban sunt aceeași țară. A rămas corigent la geografie, dar cu ocazia asta a aflat atâtea lucruri noi. De exemplu, că Bielorusia nu e felul în care bâlbâiții spun Rusia.

Potrivit surselor, Mîndruță e decis să cerceteze problema însă, nu știe cu ce să se îmbrace dacă iese din casă. Dacă Busu face și el jocurile Moscovei? Dacă nu e adevărat că afară sunt 13 grade? Suntem, totuși, în februarie, oameni buni! Să gândim puțin logic.

2 comentarii

 1. #1

  Pai ,toti suntem usor de pacalit.Deja radem si la deget si nu-i de mirare ca Mandruta are asemenea temeri……………o sa-mi verific si eu buletinul!

 2. #2

  Mândruţă? Nu numai că are sinapse sensibil mai puţine şi mai drepte decât media cu IQ decent, dar şi influxurile circulă cu viteză sub limita legală pe-acolo.

  Hai mai bine să vorbim de filme:)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]

 • Cocalarul războinic s-a retras strategic

  20 octombrie 2020

  Țineți minte cum, pe 31 decembrie, Marcel Vela, un neica-nimeni până atunci, în ochii publicului național, sărea direct la gâtul lui Raed Arafat, începând un război din care, de fapt, […]

 • Epoca neaveniților

  13 octombrie 2020

  ,,Credința zugrăvește icoanele-n biserici” – acest vers eminescian, ce definește puterea izbăvitoare a credinței capabile să înalțe arta mai presus de pensula zugravului, ar trebui scrijelit pe zidurile instituțiilor de […]

 • Zuckerman și românii

  13 octombrie 2020

  America ne iubește. Ne face autostradă și cale ferată de la Marea Neagră la Marea Baltică, ne scoate din ghearele 5G-ului chinezesc, ne rezolvă reactoarele de la Cernavodă. Ne dă […]

Ultimele articole