Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lucky no. 13. Un pub discret, care merită mai mult noroc în viaţă

Zoom Lucky no. 13. Un pub discret, care merită mai mult noroc în viaţă

Dacă e ceva ce apreciez la viaţa de noapte din Bucureşti e că, deşi te face alcoolic vrînd-nevrînd, te face un alcoolic cu opţiuni. Dacă eşti un beţiv care se bucură de diversitate, în Capitală ai ocazia să te îmbeţi consumînd cîte o bere în fiecare local timp de luni întregi numai în Centrul Vechi. Şi dacă pleci din acea cloacă mai înghesuită ca un intestin de mîncător de pepeni, o să descoperi că şi în restul Capitalei sînt locuri de băut mai omeneşti şi mai decente ca preţuri.

Cum ar fi? Lucky no. 13. Un pub care are proprietatea fantastică de a nu fi fantastic în nici un fel, dar ştie să fie exact ce ai nevoie de la un pub unde să bei cu prietenii. E genul de loc care parcă lipseşte în Centrul Vechi, fiindcă e de lipsit de pretenţii şi totodată nu-ţi dă senzaţia că mergi într-o bodegă. Localul e amenajat într-o casă boierească cu tavan înalt, pe undeva aproape de Grădina Icoanei. Pe timp de vară are şi terasă. Înăuntru sînt cîteva camere în care poţi să te desfăşori şi, dacă eşti cu o gaşcă mai mare, poţi să acaparezi o cameră întreagă şi să nu mai ai de-a face cu nimeni. În boxe e cel mai probabil să auzi rockăreală de modă veche. De altfel, sînt seri în care se mai şi adună biker-ii, asta cînd reuşesc să se descurce pe sensurile unice dubioase de pe lîngă Icoanei.

De băut? Ofertele lor de beri nemţeşti şi de vinuri de casă sînt la preţurile la care trebuie să fie ca să nu zici că te sărăceşte o beţie. Apoi, dacă te simţi sportiv după ce te-ai îmbătat, poţi să încerci să joci un darts. Şi darts pe bune, cu săgeţi care rănesc dacă le arunci în cineva, nu cu dintr-alea de fetiţe, cu vîrfuri de plastic. Mergeţi acolo ca să uitaţi că aţi fost, imediat după ce aţi părăsit incinta. Pub-ul îşi face perfect treaba de a fi doar un bar de băut o bere şi stat la palavre, fără a eclipsa cu nimic discuţia. Chestie la care se pricep doar profesioniştii şi femeile de bun-simţ.
 

Publicat în Cațavencii, nr 42, 24-30 octombrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint