Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lupta omului cu partidul unic

Zoom Lupta omului cu partidul unic

”Statul paralel” și ”Anticorupția” au mutilat discursul public. Azi se luptă două ficțiuni, ca două Zeppeline în flăcări pe cerul României.

E limpede, Liviu Dragnea trebuie să plece, să fie plecat, să ceva, orice. Cine ar fi crezut că PSD va ajunge un partid de găini care nu poate beli un mustăcios rudimentar?! Acest război, acest incendiu de peste România are oxigen, nu se va stinge curând, așa arată horoscopul dramelor noastre.

În acest timp însă, nu vă faceți griji, România e guvernată. Și este guvernată astfel: PNL, PSD, ALDE își dau mâna în Parlament și trec legea pensiilor speciale pentru aleșii locali. Un sfert dintre parlamentarii care au votat au fost înainte aleși locali. Legea calculează totul din 1992 până în prezent. Despre viitor nici n-are sens să mai vorbim, pare un moft.

În acest timp însă, funcționează perfect propaganda cu ”asistații” și cum asistații mănâncă din banii poporului.

Dincolo de ”statul paralel”, dincolo de ”anticorupție”, de la PNL și Iohannis până la PSD, ALDE sau UDMR, toți acești oameni sunt de acord: cu toții votează pensii speciale pentru aleșii locali, cu toții sunt de acord cu ajutoare de stat pentru firmele care angajează șomeri, cu toții sunt de acord ca venitul minim garantat să fie anulat, cu toții sunt de acord ca angajatul să suporte contribuțiile sociale, cu toții vor cheltuieli pe arme, cu toții ling pantofii sereiștilor, și tot așa.

PSD-ALDE-PNL formează un partid unic. PMP nu există, UDMR e o grupare de indivizi preocupați exclusiv de interese proprii. USR, dezordonat, haotic, jenant pe alocuri, este singura forță vie din actualul Parlament. Să sperăm că din următoarea legislatură vor face parte și partidul lui Cioloș, și Demos. Demos este, în acest moment, singurul partid cu o articulare clară a discursului politic, cu mesaje pliate pe probleme reale, nu paralele, cu soluții care nu vin împachetate în conservele ultimilor treizeci de ani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale