Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Marea regrupare

Zoom Marea regrupare

• Sună trâmbița prezidențialelor și, oricât de prost ar fi cotată presa românească, toate taberele trag tare să-și pună la butonieră cât mai multe instituții media, în speranța unui câștig confortabil în noiembrie. Până acum lucrurile păreau destul de clare: PSD avea două televiziuni de știri, un cotidian muribund, TVR-ul și multă presă locală, care, între noi fie vorba, nu prea contează. Adoratorii președintelui Băsescu se găseau reuniți într-o televiziune de știri, două cotidiene și un site. Asta vorbind despre instituții cu audiență ceva mai mare decât un blog de top. Ei bine, de câteva săptămâni a început să funcționeze cu motoarele turate la maximum al treilea pol, care se autodefinește drept independent, dar ale cărui fire duc direct la Justiția independentă, la statul de drept și la garantul lor, președintele Traian Băsescu. Trustul, neformalizat, cuprinde o televiziune de știri, o televiziune generalistă, un cotidian “quality”, un tabloid, o televiziune de business și alte câteva mărunțișuri. Dacă ar fi să i se dea un nume acestui trust, ar trebui să i se spună “Realitatea-Adevărul”, dar norocul nostru e că nici Cozmin Gușă și nici Cristian Burci nu simt nevoia să meargă cu fuziunea atât de departe. Deocamdată le este arhisuficient că au transmis unde trebuie deplina lor comuniune de idei și că, având proaspătă în memorie pățania lui Dan Grigore Adamescu, se chinuie cât pot de tare să-și arate aprecierea față de politica înțeleaptă a marelui conducător, astfel încât dosarele care-i privesc să rămână cât mai adânc îngropate în sertare. Aparent, toată lumea este mulțumită, deși se spune că, din când în când, Marean Vanghelie mai sună puțin nervos și amenință cu stoparea finanțării Realitatea TV, pentru că nu-i convine să se spună prin târg că omul care se vrea, în toamnă, președinte al PSD duce coabitarea atât de departe încât susține financiar o televiziune băsistă.

• Marele exod de specialiști “pro” de la fosta televiziune a lui Sârbu către televiziunea lui Voiculescu n-a început, încă, să producă rating, dar ceva-ceva tot produce: pierderi. Echipele de genii în ale formatelor cumpărate din străinătate și-au suflecat mânecuțele și au început să încaseze salarii, promițând că în curând Antena 1 va fi iarăși ce-a fost și mai mult decât atât. Partea proastă e că termenul-limită trasat de conducere pentru ca Antena 1 să bată PRO TV în audiențe este finalul anului, iar specialiștii au început deja să lucreze la variante de fugă, pregătindu-se să declare pentru site-urile de media că ei n-au putut face performanță într-o televiziune a unui fost securist condamnat definitiv.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale