Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Marele Tudorel

Zoom Marele Tudorel

Tudorel Toader e, de departe, cel mai haios ministru din câți au existat. Ne-am dat seama cam târziu, dar ne-am dat. Omul a disimulat foarte bine – însăși mimica era o glumă, vorba aceea mocănită, dicționarul juridic pe care îl vărsa la fiecare intervenție, fraza care amintea de pișatul boului, ba cred că și negii aceia pe care și i-a cosit de curând făceau parte din arsenalul ironiei lui Tudorel Toader.

Nici nu are cum să nu fie haios un tip care-l enervează în halul ăsta pe Dragnea. Rezolvase Livache tot: a scăpat de premieri trădători, și-a rezolvat apele la Curte și, când să i se întâmple mântuirea penală, ce să vezi? I se scoală lui Tudorel să se joace de-a înțeleptul, să împreuneze poezia subtilă a termenilor juridici cu incantația vedică. Scăpat pe Internet în week-end, pur și simplu și-a bătut joc de Dragnea. Nici nu încape îndoială, a făcut-o cu poftă și cruzime, a făcut-o gratuit, ca să se distreze, să se simtă bine într-o zi mohorâtă de primăvară.

Brusc, după atâtea discuții, după atâtea presiuni, după ședințe în care a fost chemat și bătut la cap, amenințat, implorat, el vine și zice: cum să dai ordonanță de urgență când nu e urgență?

Legat de ”urgență”, când vine vorba de Liviu Dragnea, să ne amintim doar că, pe 15 aprilie, acesta are ultimul termen în dosarul angajărilor fictive.

Și, în astfel de momente, Tudorel face ”simple precizări”:

”Simple precizări! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a posteriori, față de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a priori, față de proiecte de lege”.

Iar după astfel de catrene delfice, spune că șterge postările de pe Facebook pentru că, lăsându-le un timp îndelungat, există riscul ca cineva să le și înțeleagă.

E bun! Pe cât de vânăt îl vedeți la față pe Dragnea, pe-atât de bun e Tudorel. Iar PNL vrea să-l dea jos. Ideile lui Ludovic Orban, ce să-i ceri?

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Hai că îl dau jos pesedistii și îl pun pe Nicolicea sau ceva 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Poate fi un orbete președinte de țară?

  20 august 2019

  Klaus Iohannis a pierdut ocazia de-a juca o scenetă biblică pe țărmul Mării Negre fiindcă, dacă s-ar fi aplecat asupra soldățelului american leșinat și l-ar fi cărat în brațele-i vînjoase […]

 • Președintele armatei moarte

  20 august 2019

  Marți, 20 august, peluza Casei Albe va duce iar povara președintelui Iohannis. Sînt fire de iarbă care au avut norocul să geamă sub pantofii unui Macron, unui Netanyahu, unei Merkel […]

 • Politiciene disperate

  20 august 2019

  Ne îndreptăm, cu pași mari, spre momentul în care va fi aproape obligatoriu ca politica să fie condusă de către femei. Dintr-un domeniu eminamente patriarhal, politica tinde să devină tărâmul […]

 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]