Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Marele Tudorel

Zoom Marele Tudorel

Tudorel Toader e, de departe, cel mai haios ministru din câți au existat. Ne-am dat seama cam târziu, dar ne-am dat. Omul a disimulat foarte bine – însăși mimica era o glumă, vorba aceea mocănită, dicționarul juridic pe care îl vărsa la fiecare intervenție, fraza care amintea de pișatul boului, ba cred că și negii aceia pe care și i-a cosit de curând făceau parte din arsenalul ironiei lui Tudorel Toader.

Nici nu are cum să nu fie haios un tip care-l enervează în halul ăsta pe Dragnea. Rezolvase Livache tot: a scăpat de premieri trădători, și-a rezolvat apele la Curte și, când să i se întâmple mântuirea penală, ce să vezi? I se scoală lui Tudorel să se joace de-a înțeleptul, să împreuneze poezia subtilă a termenilor juridici cu incantația vedică. Scăpat pe Internet în week-end, pur și simplu și-a bătut joc de Dragnea. Nici nu încape îndoială, a făcut-o cu poftă și cruzime, a făcut-o gratuit, ca să se distreze, să se simtă bine într-o zi mohorâtă de primăvară.

Brusc, după atâtea discuții, după atâtea presiuni, după ședințe în care a fost chemat și bătut la cap, amenințat, implorat, el vine și zice: cum să dai ordonanță de urgență când nu e urgență?

Legat de ”urgență”, când vine vorba de Liviu Dragnea, să ne amintim doar că, pe 15 aprilie, acesta are ultimul termen în dosarul angajărilor fictive.

Și, în astfel de momente, Tudorel face ”simple precizări”:

”Simple precizări! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a posteriori, față de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a priori, față de proiecte de lege”.

Iar după astfel de catrene delfice, spune că șterge postările de pe Facebook pentru că, lăsându-le un timp îndelungat, există riscul ca cineva să le și înțeleagă.

E bun! Pe cât de vânăt îl vedeți la față pe Dragnea, pe-atât de bun e Tudorel. Iar PNL vrea să-l dea jos. Ideile lui Ludovic Orban, ce să-i ceri?

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Hai că îl dau jos pesedistii și îl pun pe Nicolicea sau ceva 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Cum a inventat mama lui Liviu Dragnea la ea în sat capotul, umbrela și bulzul geto-dac

  21 mai 2019

  Liviu Dragnea i-a smuls lui Petre Daea ciosvîrta oii de la gură, jucîndu-se cu ministrul Agriculturii de-a Don Quijote. Se vede însă că elevul Dragnea Liviu n-a aprofundat romanul cu […]

 • Să rezolvăm Securitatea!

  21 mai 2019

  Președintele României, Traian Băsescu, a fost securist (sînt documente). Premierul României, Radu Vasile, a fost informator al Securității (a recunoscut-o public fostul președinte Emil Constantinescu). Premierul Theodor Stolojan a lucrat […]

 • Despre ce vorbim?

  21 mai 2019

  Taximetriștii sunt pesediști, la asta se rezumă scandalul Uber. La fel ca pesediștii, ei nu au respect pentru reguli. Sunt mitocani, fac prețuri, conduc mașini mizerabile, la fel cum Liviu […]

 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

romania100