Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Marele Tudorel

Zoom Marele Tudorel

Tudorel Toader e, de departe, cel mai haios ministru din câți au existat. Ne-am dat seama cam târziu, dar ne-am dat. Omul a disimulat foarte bine – însăși mimica era o glumă, vorba aceea mocănită, dicționarul juridic pe care îl vărsa la fiecare intervenție, fraza care amintea de pișatul boului, ba cred că și negii aceia pe care și i-a cosit de curând făceau parte din arsenalul ironiei lui Tudorel Toader.

Nici nu are cum să nu fie haios un tip care-l enervează în halul ăsta pe Dragnea. Rezolvase Livache tot: a scăpat de premieri trădători, și-a rezolvat apele la Curte și, când să i se întâmple mântuirea penală, ce să vezi? I se scoală lui Tudorel să se joace de-a înțeleptul, să împreuneze poezia subtilă a termenilor juridici cu incantația vedică. Scăpat pe Internet în week-end, pur și simplu și-a bătut joc de Dragnea. Nici nu încape îndoială, a făcut-o cu poftă și cruzime, a făcut-o gratuit, ca să se distreze, să se simtă bine într-o zi mohorâtă de primăvară.

Brusc, după atâtea discuții, după atâtea presiuni, după ședințe în care a fost chemat și bătut la cap, amenințat, implorat, el vine și zice: cum să dai ordonanță de urgență când nu e urgență?

Legat de ”urgență”, când vine vorba de Liviu Dragnea, să ne amintim doar că, pe 15 aprilie, acesta are ultimul termen în dosarul angajărilor fictive.

Și, în astfel de momente, Tudorel face ”simple precizări”:

”Simple precizări! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a posteriori, față de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a priori, față de proiecte de lege”.

Iar după astfel de catrene delfice, spune că șterge postările de pe Facebook pentru că, lăsându-le un timp îndelungat, există riscul ca cineva să le și înțeleagă.

E bun! Pe cât de vânăt îl vedeți la față pe Dragnea, pe-atât de bun e Tudorel. Iar PNL vrea să-l dea jos. Ideile lui Ludovic Orban, ce să-i ceri?

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Hai că îl dau jos pesedistii și îl pun pe Nicolicea sau ceva 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Dragi cetățeni români!

  3 decembrie 2019

  Klaus Iohannis nu-i chiar nepotul feldmareșalului Mackensen, dar cu siguranță cîțiva uncheși de-ai săi au bătut pas de defilare pe Calea Victoriei în 1916, cînd nemții au intrat ca-n brînză […]

 • România normală

  3 decembrie 2019

  Nimeni nu știe cum arată România Normală, cu atît mai puțin noul președinte Iohannis, care a apărat acest slogan cu fălcile încleștate, ca și cum s-ar fi temut să nu […]

 • Ruleta românească

  3 decembrie 2019

  Rar a fost dat României să vadă sinucigași mai talentați decât cei din Guvernul Orban. Ar fi, poate, un spectacol simpatic dacă nu i-ar afecta pe deja din ce în […]

 • Rușinea de a fi stîngist

  26 noiembrie 2019

  Datorită mamuților cu păr, cu burtă sau cu chelie din PSD, intelighenția românească de stînga, rușinată, se dopează cu praful marxismului prin cafenele obscure sau prin facultățile de Filosofie, așteptînd […]

 • Țară, țară, vrem președinte!

  26 noiembrie 2019

  Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la președinția României, pentru un al doilea mandat, în iunie 2018, cu aproape un an și jumătate înainte de alegerile prezidențiale. De atunci, KWI așteaptă […]