Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Marinel, cel prea sigur pe el

Zoom Marinel, cel prea sigur pe el

Așa cum promiteam săptămâna trecută, revenim cu câteva dintre poveștile nemuritoare inserate de către Marinel Burduja, prin intermediul avocaților, în cererea prin care mă cheamă în judecată pe mine și firma editoare a Cațavencii.

Sigur pe domnia sa, cum îi șade bine oricărui antreprenor de succes, reclamantul Burduja Marinel scrie: “pârâtul continuă cu o serii de afirmații neadevărate și în al doilea articol, după cum urmează: “Familia Burduja a făcut, direct sau prin intermediari, varii presiuni pentru ca articolul respectiv (n.n. primul articol) să fie șters de pe site-ul Cațavencii” – afirmație neadevărată, nu au existat astfel de presiuni”.

Ei bine, e greu de crezut că cineva poate fi atât de încrezător încât să nege categoric lucruri ce pot fi dovedite foarte ușor atât cu martori, cât și cu probe fizice.

În fapt, înainte de a vorbi despre presiuni, să vorbim puțin despre unul dintre reproșurile pe care le-au făcut câțiva ziariști pe care continui să-i consider de bună credință. În zilele de după publicarea primului articol, aceștia s-au alăturat celor care condamnau demersul jurnalistic, reproșând că nu s-a laut legătura și cu Sebastian Burduja. Desigur, niciunul dintre cei care făcea această acuzație/reproș nu mă contactase în vreun fel pentru a mă întreba dacă am încercat sau nu să iau legătura cu respectivul. Mă uit în listingul telefonic aferent lunii august, mă uit pe screen shot-urile  făcute la mesajele trimise pe Messenger-ul FB sau pe Whatsapp și îmi dau seama, că, totuși, am încercat în mod repetat să vorbesc atunci cu Sebastaian Burduja și cu apropiați ai acestuia, inclusiv prin intemrediul paginii de FB a PACT. Faptul că nu am scris în articol penibila frază “până la ora închiderii ediției Sebastian Burduja nu a putut fi contactat” ține doar de modul în care-mi gestionez spațiul dintr-un text, fiind alegerea mea să nu-l aglomerez cu clișee irelevante. Nu spun că n-am putut contacta un subiect, cum nu spun nici că un țăran din Teleorman mi-a adus o valiză cu documente.

Revenind la presiuni, acestea nu doar că au existat, dar au fost insistente, agresive și, pe alocuri, au lăsat urmări, nu doar urme. Dincolo de petiția Frontline, dincolo de articolele comandate unui angajat al PACT, au existat presiuni directe făcute asupra membrilor familiei mele. Contactată de către unul dintre oamenii de încredere ai lui Sebastian Burduja, una dintre verișoarele mele primare nu doar că m-a condamnat public și în privat, dar nici nu-mi mai vorbește de atunci. Asupra tatei, însă, presiunile au curs râu. Întâi a fost sunat în mod repetat de către Dragoș Preda, prietenul bun al lui Sebastian Burduja și mâna lui dreaptă în LSRS sau în fundația Cesar, fiu de ambasador și el însuși consilier de miniștri, de la Meleșcanu și Stânișoară până la Gabi Szabo și Elisabeta Lipă. Când, într-un final,a reușit să vorbească cu tata, Dragoș Preda i-a spus că trebuie să facă ceva și să mă convingă să scot aricolul de pe site, pentru că “Tianu este distrus de când a apărtu acel text”. Apoi, negăsind înțelegere, a contactat alte două persoane care îl cunosc pe tata, au lucrat sau lucrează cu el și le-a rugat să intervină pe lângă părintele meu ca să mă convingă, iar, să scot textul de pe site. Au fost multe alte intervenții, presiuni și amenințări, au fost oameni care au cedat, au fost și mai mulți care nu au făcut-o. Unele dintre urmările acestor presiuni sunt atât de greu de crezut încât nici nu merită menționate. Dar trebuie menționat faptul că, după apariția celui de-al doilea articol, Sebastian Burduja însuși s-a întâlnit cu redactorul nostru șef, la cererea unuia dintre avocații familiei Burduja. Cererea a fost aceeași: scoaterea articolelor de pe site, pentru că e multă suferință la mijloc etc. Probabil că articolele ar fi fost scoase de pe site, căci oricum erau deja tipărite în câte 12.000 de exemplare fiecare. Dar, după două zile, tânărul Burduja a venit cu o cerere suplimentară: să publicăm și o dezmințire a faptului că tatăl său ar fi avut relații su Securitatea. Mda. Articolele sunt în continuare pe site.

1 comentariu

  1. #1

    a sarit din pila in pila :)))))))))))))))))))))))))))))))
    Respect PAH

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint