Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Măscaricii

Zoom Măscaricii

În sectorul 5, la naștere, copiilor le va fi tatuat pe-o bucă numele primarului.

Degrabă vărsător de ban public, Daniel Florea are un program politic cu un singur punct: să scrie până și pe pietrele din sectorul 5 că stau inerte, cufundate în ele însele la margine de drum, din bunăvoința primarului Daniel Florea, cu ajutorul primarului Daniel Florea, prin efortul primarului Daniel Florea.

De câteva săptămâni, prin sector umblă niște mașini micuțe, un fel de cabine telefonice care fac curățenie pe străzi. Le vezi trase la umbră în miez de zi, când soarele bate atât de tare că e în stare să topească toate realizările primarului Florea. Pe mașinile de curățeniescrie #DF. Adică Dick Face, probabil vreo glumă a băieților de la salubritate cu trimitere directă la Daniel Florea.

Aceeași boală o au toți primarii: să-și scrie numele cu bani publici.

Un caz grav, cronic ortodox, se întâlnește la Voluntari. Cine se uită la meciurile de aproape fotbal din Liga 1 poate să citească ce scrie mare, la tribuna a doua a stadionului din Voluntari, acolo unde înainte stătea mândru numele Republicii Socialiste Românai sau al Tovarășului nostru: „Nimic fără Dumnezeu“.

Amuzant că „Nihil sine Deo“ (prescurtarea de la „Nimic fără Deodorant“, deviza celor care mergeau cu autobuzul în Roma antică în zilele caniculare) este deviza Casei Regale a României și stătea scris și pe stema României Mari. Evident, lui Pandelică i-a plăcut că e cu Dumnezeu. Dacă e cu Dumnezeu, dacă e cu mănăstiri, dacă poate Găbița să o repete în cap în timpce face abdomene cu fața la icoana Maicii Domnului, atunci e bine.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale