Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mașini speciale pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale

Zoom Mașini speciale pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale

Dacă te iei strict după numele instituției, ai zice că STS e un serviciu din ăla care spionează, dar nu cu spioni, ci cu fel și fel de calculatoriști ascunși prin te miri ce birouri și care trag cu urechea atunci cînd vorbești la telefon ori cînd te dai pe Internet. Ntz! Serviciul ăsta chiar are oameni care fac teren la modul extrem de serios. Sau, mă rog, se dau cu mașini de teren, căci de vreun an și ceva instituția asta tot cumpără și cumpără. Inițial, băieții pregătiseră vreo trei contracte-cadru, pe care le estimaseră la 930.000 de euro, 88.000 de euro, respectiv 128.000 de euro. Era vorba de autoutilitare de teren, autoutilitare 6×6, de teren accidentat, cu platformă, și încă niște autoturisme 4×4. După licitația organizată în vara trecută, cele trei loturi a ajuns să fie semnate pentru sumele de 2,72 milioane de euro autoutilitare de teren, 258.000 de euro cele 6×6 și 309.000 de euro autoturismele 4×4.

Contractul cel mare, pentru autoutilitare, a fost cîștigat de StarC4 Development și Hinode Car Expert, prima dintre ele mai avînd contracte cu STS pentru fel și fel de chestii hardware. Al doilea lot a fost cîștigat de CMC Moto Class Company SRL, în timp ce ultimul a ajuns la Porsche România.

În ceva mai bine de un an, suma estimată de STS a fost depășită cu mult, pînă acum fiind semnate nu mai puțin de opt contracte subsecvente, în valoare totală de peste trei milioane de euro plus TVA. Ultimul dintre ele, semnat pe 26 octombrie, pentru autoutilitare de teren, a avut o valoare de 1,87 milioane de euro.

Fiind vorba, însă, de STS, un serviciu nu doar special, dar cu adevărat important într-un an electoral, pare-se că regulile generale de austeritate și strîns cureaua nu se aplică.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  Adaugă un comentariu

  Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
  Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

  Editoriale
  Editoriale
  bijuterii argint