Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mici asfaltări, pe sume mari, pentru prietenari

Zoom Mici asfaltări, pe sume mari, pentru prietenari

Comuna Negoi e o localitate din Dolj, aruncată undeva la graniță, despre care cel mai probabil n-ați auzit nimic niciodată. Și asta-i cumva normal, căci nici n-ar fi mare lucru de spus despre localitatea asta care numără vreo 2.000 de suflete – mă rog, atîția erau la recensămîntul de acum opt ani, că cine știe cîți mai sînt azi. Ei bine, totuși, în Negoi se întîmplă lucruri, căci comuna are drumuri, iar drumurile cer asfalt. Așa se face că, pe data de 15 octombrie, administrația comunei pune la cale o licitație pentru asfaltarea drumurilor din comună. Că doar de-aia există PNDL și Fondul de Dezvoltare și Investiții, să se poată face astfel de lucrări. Iar asfaltarea asta ar urma să coste ceva mai bine de 15 milioane de lei plus TVA. O nimica toată.

Ca urmare a licitației, contractul este cîștigat de SC Wagramer Termo 2000, o companie din Slatina, județul Olt. Ei bine, compania asta este deținută de un domn pe nume Petru Valeriu Țițirigă, apropiat al șefului CJ Olt, Marius Oprescu. De altfel, firma asta a obținut o sumedenie de contracte cu instituții controlate de Oprescu și nu numai. De răsunet sînt contractele primite pe bandă rulantă, în ultimii ani, de la ANIF. Bașca, în urmă cu vreo trei ani, Țițirigă chiar a fost arestat de DNA, alături de o gașcă mai mare de apropiați ai șeful CJ Olt, în cadrul unor dosare în care băieții ăștia erau acuzați de spălare de bani și evaziune fiscală. Cum însă există viață și după descinderile DNA, iată că treaba merge înainte. Că, deh, se pot face bani și cu mici comune, nu doar cu agenții naționale. Unde mai pui că oferta celor de la Wargramer Termo 2000 a fost chiar cu aproape 100.000 de lei mai mică decît maximul estimat de comuna Negoi pentru asfaltări.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale