Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mihai Radu vs Simona Tache: Despre mersul la bere

Zoom Mihai Radu vs Simona Tache: Despre mersul la bere

Doi oameni bericiți

Cîteodată, se gîndește să treacă să te ia de undeva din oraș.

"Trec să te iau", pentru ea, ar fi cam așa: intră, te saltă și duși ați fost. Oribil, ca un dependent de droguri care jefuiește o casă de schimb valutar.

"Trec să te iau" ar trebui să însemne cu totul și cu totul altceva. În primul rînd, "Vin și eu să bem". Așa ai ieșit și tu în oraș. Mergeau colegii și ai zis: "Hai, că trec și eu puțin!". Parcă așa a fost, nu-ți mai amintești exact, pentru că s-a întîmplat cu vreo cinci ore în urmă.

Apoi, cînd îi spui "Mai stăm o țigară" înseamnă că i-ai spus "Mai stăm". Abia cînd zici "Deci asta chiar e ultima țigară și mergem" înseamnă că, după încă o bere, ar cam fi timpul să începeți să vă pregătiți ușor de plecare. Ușor, atenție!

Cît despre "Hai să mergem", are ca definiție, în dicționarul de crîșmă, "Nu-i cam devreme?". Ce-i nasol e că-n tot timpul ăsta, de cînd vine să te ia și pînă reușește cu adevărat să te ia (au fost statui mutate dintr-un loc în altul în timp mai scurt), face ce face și te fixează cu privirea. "Te rog, nu te mai uita atîta la mine, mă simt jenat că nu sînt aranjat", îți vine să-i zici. "Pfuuuu", expiri, și mai pui între ea și tine un zid de fum Marlboro.

Aaa, iar cînd ea zice "Nu, mulțumesc, nu beau!", nu face decît să dea dovadă de securism. Toți în jur își ciocnesc berile, li se leagănă paharele de vin pe unicul picior, dar ea nu, nu bea. Femeie, spune sincer, ai microfoane pe tine, ești cablată? Ai grijă că, la masa asta, după trei ore se discută chestii tari, de la supremația Chinei la lunetistul ăla care, contra unei sume decente, ar mai aduce pe drum democrația românească.

 

Berea se bea doar pentru sex

Când bărbatul își minte nevasta că e la băut cu colegii, iar pe colegi că e la băut cu nevasta, e, de fapt, la băut cu amanta. Întâlnirea începe cu el intrând pe ușă cu un zâmbet ghiduș. Să fie apropierea aventurii interzise sau berea pe care a dat-o pe gât, ca boschetarii, la buticul din colțul blocului (pentru curaj!), cauza acestei ghidușii? Nu vom afla niciodată.

Ea îl așteaptă în furou de mătase, machiată, parfumată, catifelată, moțată și arzând în flăcări, ca Anna Lesko. Rrrrrrr… I se atârnă de gât, torcând ca o pisică, și încearcă să-l izbească de ușa de la intrare, cum a văzut ea într-un film. Rrrrr…

– Stai, stai puțin să mă descalț, zice el.

Ea fuge să scoată șampania de la rece, timp în care el s-a descălțat, și-a mirosit discret șosetele și, mulțumit de rezultatul examinării olfactive, s-a așezat comod pe canapea. Când îl vede așa, răscrăcărat și cu figura aia a lui, vinovat-glumeață, care a și cucerit-o, ea se înfierbântă iar și sare pe el.

– Stai, stai un pic. Nu bem și noi niște șampanie?

Beau șampanie, el fumează 16 țigări, după care ea vrea să-l trântească pe covor, cum a văzut în alt film.

– Stai puțin, nebuno, că mă doare spatele. Auzi, nu ai și tu o bere?

Ea îi trântește în față o bere. Urmează discuția "Ce ai? / N-am nimic". După 40 de "Ce ai? / N-am nimic", ea recunoaște, în sfârșit, că are ceva:

– Păi, cum să nu fiu supărată? Ai venit să bei sau ai venit să… Fii atent, uite cum facem: mă duc până la baie, după care trec să te iau în dormitor. OK?

– OK.

Vine de la baie hotărâtă:

– Gata, treci!

– Hai să mai stăm de o țigară. Ia zi, îți torn ceva de băut?

2 comentarii

 1. #1

  Simona, tu ori esti casatorita din mezozoic (ceea ce mi s-ar parea ciudat pentru ca esti foarte tanara si frumoasa 😀 ) ori nu ai inteles deloc barbatii. Barbatilor le plac femeile (chiar si a lor) si berea.

 2. #2

  Si daca adoarme pana te intorci tu de la baie ? partea aia cu „barbatilor le plac femeile” unde s-a ratacit ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint