Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mihai Radu vs. Simona Tache: Nu uita, dar nu ierta

Zoom Mihai Radu vs. Simona Tache: Nu uita, dar nu ierta

Just do it, mîine va fi mai greu!

Un bărbat adevărat învață că, mai devreme sau mai tîrziu, va spune Da chiar și celei mai nebunești cerințe din partea nevestei. Dacă, la un moment dat, cînd ești tînăr, o auzi că ar vrea să-l omoare pe nu știu ce bucătar, pentru că gătește cu ulei împuțit, mai bine spui Da decît să zîmbești ca boul. Astfel, vei avea ocazia ca pe la 50 de ani să ieși din pușcărie și să-ți vezi de viața care ți-a mai rămas, adică să-i urli continuu în timpane: "Ți-am zis, nebuno?". Plus că, dacă aștepți pînă la 70 de ani, cînd oricum nu vei avea încotro și vei accepta propunerea, vei fi un bătrînel ridicol despre care vor scrie ăia în Libertatea: "Pensionarul ucigaș are varice" sau "Moșul criminal a omorît un bucătar pentru o linguriță de ulei".

Femeile nu uită, nu se răzgîndesc și nu lasă nimic neterminat. Primul băiat de care s-au îndrăgostit rămîne prima lor dragoste și, de fiecare dată cînd se va gîndi la el, ea va avea o moleșeală lipicioasă în privire. Pentru noi, prima iubire avea țîțele mari și niște bulane luminoase, cînd se dezbrăca în pantaloni scurți la ora de sport, dar apoi, pe undeva pe drum, de-a lungul vremii, și-a pierdut definitiv fața și curul despre care știi sigur că nu era bombat. Parcă o chema Corina, oricum e cert că avea o prietenă mișto despre care știai sigur că și-o trage, de la Tibi dintr-a unșpea B.

Cîteodată o auzi seara:
– Azi am făcut multe chestii, dar nu am spălat geamurile!
– Tot e bine că ai făcut ceva, eu n-am făcut nimic, am frecat-o aiurea toată ziua! – zici tu.
Dacă te-ai trezi peste vreo două ore, ai auzi, în întunericul camerei, fîsîitul spray-ului de geamuri și i-ai vedea silueta hotărîtă, în lumina becurilor din stradă, exersînd mișcările băiatului din Karate Kid.

Bărbatul e fix ca femeia

Nici bărbatul nu uită, pentru că are foarte puține de ținut minte. Păi, cu ce e încărcată memoria lui? Câteva cuvinte simple ("Silva brună", "plm", "țâțe", "mama", "tata", "caca", "pipi", "**t") și câteva propoziții, tot simple și ele ("Mi-e foame", "Mi-e sete", "Mi-e somn", "Încă două"). Existența lui este atât de puțin complicată, încât se poate descurca excelent cu un bagaj minim. Iubitelor (din adolescență, până la soție și amante) le zice la toate "pisi" sau "pufuleț", ca să nu le încurce, iar când are nevoie de ceva și-i e lene să se ridice (adică mereu), procedează exact cum proceda și când avea două luni: îi arată partenerei de viață, cu mâna, obiectul respectiv și zice "Îîîî, îîîî, îîî…".
Faza cu capacul de la WC pe care el face mereu pipi nu se întâmplă pentru că ar fi uitat să-l ridice. N-a uitat deloc, n-ai cum să uiți ceva ce ți se amintește de un triliard de ori pe zi. Pur și simplu i-a fost leniță.

Nici bărbații nu se răzgândesc, pentru că nu au de la ce. De la ce să se răzgândească? Să mănânce, să bea, să… și să respire? OK, n-o să mai exagerez. O să recunosc spăsită că, în ce privește respiratul, s-ar putea să se mai răzgândească. Trag aer în piept, îl dau afară, trag aer în piept, îl dau afară și tot așa. Dar la celelalte nu se pune problema. Din băut și din mâncat nu se oprește decât dacă-l aruncă cineva în șanț sau îi ia farfuria din față. Cât despre… hmm… nu mai e nevoie să argumentez, da?

În ce privește faptul că femeile nu lasă nimic neterminat, nici aici nu există vreo deosebire între ele și jumătățile lor. Nici bărbații nu lasă lucruri neterminate. Pentru că nu încep niciodată nimic.

Publicat în Cațavencii, nr. 4(82), 2013

 

1 comentariu

  1. #1

    Totusi, cel pe care il mai stropesc, uneori, unii barbati, nu-i capacul de la WC, e doar colacul…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint