Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ministerul Dezvoltării evaluează campaniile de promovare a eșecului

Zoom Ministerul Dezvoltării evaluează campaniile de promovare a eșecului

► Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice va plăti aproximativ 450.000 de lei unei firme din Cluj-Napoca, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, ca să afle ce impact au avut, în rîndul opiniei publice, acțiunile de popularizare a programelor operaționale. În fapt, este o altă modalitate de a risipi aproximativ 100.000 de euro, proveniți din fondul de asistență tehnică pus la dispoziția autorităților române de Comisia Europeană.

Teoretic, acest fond ar fi trebuit utilizat pentru a-i ajuta pe beneficiari să întocmească proiecte viabile astfel încît să crească gradul de absorbție. În loc să facă asta, în buna practică dîmbovițeană, Ministerul Dezvoltării i-a folosit pentru a achiziționa computere, mobilier, autoturisme, telefoane și pentru a realiza campanii de promovare a programelor pe care le gestionează.

Revenind, obiectul contractului obținut de firma clujeană este, potrivit caietului de sarcini, o cercetare sociologică complexă, bazată pe interviuri, sondaje de opinie, focus-grupuri etc., din care să reiasă cît de multe lucruri au auzit cetățenii despre ceea ce înseamnă fondurile europene și la ce se folosesc acestea.

Ministerul ar fi ieșit mult mai ieftin dacă, în loc să plătească pentru publicitate și promovare, ar fi folosit banii de asistență tehnică pentru ce erau destinați. Românii ar fi avut mult mai multe cunoștințe despre proiectele finanțate de Uniunea Europeană dacă, la fiecare colț de stradă, s-ar fi împiedicat nu de un operator de sondaje, ci de cîte o investiție realizată din fonduri europene.

► Ca orice sistem birocratic ce se respectă, Primăria din Craiova alocă un buget consistent pentru achiziția de rechizite și consumabile de birou. Astfel, pentru anul în curs, instituția condusă de Lia Olguța Vasilescu are la dispoziție aproape 300.000 de lei pentru o asemenea achiziție.

După cum reiese din anunțul publicat pe SEAP, activitatea funcționarilor craioveni va avea foarte mult de suferit dacă nu li se vor pune la dispoziție 400 de cutii de bolduri, 3.500 de cutii de agrafe, 2.700 de creioane, 2.900 de ghemuri de sfoară, 300 de flacoane de lipici lichid, 700 de capsatoare și multe, multe altele asemenea.

Dincolo de toate, însă, ceea ce ne-a dat de gîndit este cantitatea de aracet pe care Primăria Craiova intenționează să o achiziționeze, nu mai puțin de 35 de kilograme. Îndeajuns pentru toți subalternii Olguței Vasilescu cărora li se mai lipește de mînă, din cînd în cînd, cîte o bancnotă, două sau trei ca recompensă, în schimbul autorizațiilor, avizelor etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]