Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Miron Cozma (plantator profesionist de panseluțe): „Am bătut toată echipa Dinamo în vestiar, pe toți“

Zoom Miron Cozma (plantator profesionist de panseluțe): „Am bătut toată echipa Dinamo în vestiar, pe toți“

Gen Tovarășul din spate cu mustață, nu mai rîde!

Vasile Șeicaru (cîntăreț cu mustață): „Nicolae Ceaușescu nu suporta cîntăreții cu mustață. A fost ordin să mă rad! Au zis că e tentă ungurească!“ (Spynews, 29 mai)

Iată una dintre adevăratele drame ale comunismului despre care aflăm de-abia acum, la peste 30 de ani de cînd l-am ras pe Nea Nicu. Măcar așa ni se confirmă zvonurile alea că, pe 22 decembrie, armata e eliberat un cîrd întreg de cîntăreți cu mustață, ținuți într-o tabără de reeducare sub sediul CC, toți cu aceeași poveste: „Ne-a văzut tovarășa că avem mustața mai mare ca ea“.

 

Gen Blestemul procurorilor

Cornel Dinu (mister): „E un loc blestemat la baza de la Săftica, într-un fel! Pentru că acolo, timp de doi ani, și-a pregătit lucrarea de doctorat savanta numărul 1 a României și a chimiei mondiale, Elena Ceaușescu.“ (Prosport, 27 mai)

Legenda spune că tovarășa încă mai bîntuie baza de la Săftica și îi ciupește de cur pe jucătorii de la Dinamo, împiedicîndu-i astfel să se pregătească cum trebuie pentru Champions League.

 

Gen Un fleac, i-am ciuruit

Miron Cozma (plantator profesionist de panseluțe): „Maestrul meu de aikido spunea că el vrea să mă învețe să nu mă bat. Am bătut toată echipa Dinamo în vestiar, pe toți. Și-am vrut s-o fac și la București, dar l-a scăpat Nicu Gheară pe Lupu. Eu nu sînt un bătăuș incontrolabil. De fiecare dată am făcut ceea ce am făcut doar în ideea de a proteja sau cineva a vrut să mă atace pe mine sau să mă omoare, cum a fost în pușcărie.“ (GSP, 26 mai)

Nu știm cine era maestrul de aikido al lui Miron Cozma, dar pare genul de tip care rînjea cu gura pînă la urechi, vorbea cu „măi, dragă“ și o dată sau de două ori și-a chemat elevii la București să apere dojo-ul de golani.

 

Gen Doxologia

Adrian Mititelu Jr. (patron Jr.): „Am primit recenzii bune despre Adrian Mutu și am constatat că e doxă de fotbal.“ (Prosport, 30 mai)

Probabil, una dintre recenziile alea era, de fapt, o avertizare: „Băi, vezi că Mutu umblă doxat tot timpul“, dar Mititelu Jr. era la salonul de tatuaje, își făcea o piramidă masonică în jurul buricului și n-a auzit bine.

 

Gen Cogito, ergo sum

Fulgy de la Clejani (pui de filosof): „Mama mea știe că sînt pui de șmecher, mama mea e șmecheră. Deci v-am lăsat fără cuvinte.“ (Gândul, 30 mai)

S-ar putea ca Fulgy să fi creat fără să vrea o nouă școală de filosofie, școala din Clejani, un loc unde ideile mărețe plutesc singure. De exemplu: „Șmecherul e măsura tuturor lucrurilor“, „Șmecherul se naște liber, dar peste tot e ținut în lanțuri de mascați“ și, bineînțeles, „Singurul șmen pe care-l știu e că nu știu nici un șmen“.

 

Gen Viața la fermă

Adela Popescu (doamnă): „Stăteam de vorbă într-un moment cu Radu și îi spuneam, în timp ce se mișca micuțul în burtică: «Ce minune pe Pămînt e asta, cum în burtica mea crește un omuleț, efectiv, se coace un omuleț». Și el zice: «Da, da, da. Așa și la vaci, și la capre».“ (Libertatea, 27 mai)

Radu Vîlcan pare un tip foarte greu de impresionat. De asemenea, pare un tip cu povești foarte interesante dacă a văzut cu ochii lui omuleți care cresc în burtica vacilor și caprelor.
1 comentariu

 1. #1

  „E un loc blestemat la baza de la Săftica, într-un fel! Pentru că acolo, timp de doi ani, și-a pregătit lucrarea de doctorat savanta numărul 1 a României și a chimiei mondiale, Elena Ceaușescu.“
  Cornel Dinu e credibil, cel mai in masura sa stie. Ce sa intelegem din asta? Ca Ceauseasca chiar a lucrat 2 ani la teza de doctorat? Asta ar insemna ca l-a luat pe merit. Sau mai era cineva pitit pe acolo. Tare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Balada țăranilor fictivi

  22 iunie 2021

  Astăzi orașul vaccinează satul, o, Doamne, ce frumos poate să sune: cei goi să exerseze dezbrăcatul, cei morți să exerseze-o-ngropăciune ! I-ați vaccinat și-n nouă sute șapte, vîrîndu-le pe gît pămîntul […]

 • Armata morților se pune în mișcare

  22 iunie 2021

  Morții dispăruți în lunile pandemiei au început să reapară. Acum au acte în regulă, identitate și adresă. Au redevenit cetățeni ai României, cu drepturi și libertăți, și își trăiesc somnul […]

 • Campania de explicații merge ca unsă

  22 iunie 2021

  Armata română, care coordonează campania de vaccinare prin viitorul general Valeriu Gheorghiță, are explicații. Mai ales pentru faptul că de luni, deja, scade constant numărul persoanelor care se vaccinează zilnic. […]

 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]