Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mitropolitul Olteniei e îndrăgostit de ochiul dracului

Zoom Mitropolitul Olteniei e îndrăgostit de ochiul dracului

 ► Mitropolitul Olteniei, Înalt Preasfinţitul Irineu, academician, om de ştiinţă şi doctor în drept, s-a pus tare pe afaceri şi pe recuperări de clădiri istorice din Craiova. Ultima ispravă a celor pe care îi conduce este somaţia de evacuare a Colegiului Naţional „Elena Cuza“, şcoală cu lungă tradiţie în oraş, pe motivul că de cinci ani de zile nu şi-a mai plătit chiria pentru clădirea pe care o ocupă, clădire care, din 2010, a intrat pe deplin în posesia Mitropoliei Olteniei prin hotărîre judecătorească, deşi în local a fost întotdeauna şcoală.

Chiria pe cei cinci ani, substanţială desigur, trebuie suportată de Primărie, organul care patronează şcolile din oraş. Dacă e aşa, se pot pune cîteva întrebări scurte domnului mitropolit. De ce pînă acum, timp de patru ani şi jumătate din cei cinci, domnia sa nu a venit cu cuvenita cerere? Iar dacă aruncăm o privire pînă în cartierul Craioviţa Nouă, unde de 20 de ani se tot construieşte Catedrala „Sfîntul Ioan Botezătorul“, cum se face că mitropolia încasează chirii grase pentru chioşcurile care funcţionează pe terenul aferent acesteia şi care, deocamdată, aparţine Primăriei Municipiului Craiova?

► În sfîrşit, domnul Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, s-a hotărît să-şi continue activitatea politică, de data aceasta pe plan naţional, după ce pe plan local a pierdut lupta. După un periplu ameţitor prin partidele politice apărute după 1990 (lăsăm la o parte PCR) şi după un stagiu de circa o jumătate de an la şefia Filialei UNPR Dolj, domnul dr. Solomon s-a hotărît. Va candida pe listele PP-DD în Colegiul 1 din Craiova. Şi-a ales această formaţiune politică deoarece „este om din popor“ şi pentru că domnul Dan Diaconescu l-a convins că, după ce vor lua puterea, dacă timp de doi ani nu se va fura nimic, iar impozitele vor fi plătite aşa cum trebuie şi evaziunile fiscale eradicate, statul va cîştiga 20-40 de miliarde de euro. Vă daţi seama ce pleaşcă pe capul domnului Solomon, care va participa la împărţirea acestui bănet? Oricum, domnia sa nu va fi singur deoarece şi l-a asociat şi pe prea cinstitul Gigi Neţoiu, care a ieşit odată cu el din UNPR şi care va candida la un post de parlamentar. Rămîne să vedem după alegeri cît va ţine apartenenţa la PP-DD, domnul Solomon fiind cunoscut membru al ApR, PDSR, PSD, PD, PDL, UNPR şi să nu uităm cele şase luni petrecute în penitenciarele de maximă siguranţă.

Publicat în Cațavencii, nr 42, 24-30 octombrie 2012

1 comentariu

  1. #1

    este plin iadul de mitropoliti si preafericti , cred ca este deja o revolta acolo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint