Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mizărabilii

Zoom Mizărabilii

Mizărabilii sunt niște oameni care au avut o miză mare, care au jucat sus, dar care acum își duc traiul în pliurile, în încrețiturile, în ridurile de scârbă apărute pe mecla societății.

Uite, oameni cu miză au fost Grigore Cartianu, Sever Voinescu, Traian Ungureanu, Dan Andronic, Andreea Pora, Sabina Fati. Ei au fost picăturile, zoaiele, pișatul tremurat al unei alte mize, Traian Băsescu. Îi dau exemplu pentru că, acum, foștii funcționari ai urii pedeliste cântă la mese din provincie, la mese de plastic, prin gări în care nu oprește rapidul, în fum de mici și miștouri de bețivi.

Trebuie să-l vedeți pe Sever Voinescu la Trinitas TV. Umil ca Liviu Dragnea atunci când spune că el n-are habar de legile din Justiție pentru că el nu e specialist în Drept, Sever s-a desprins de cele lumești, de mizele mundanului, de meandrele slugărniciei. Scrie despre muzică la gazetă, iar la televizor s-a cocoțat în sferele divinului, la fel cum pe vremuri se cocoța pe spinările colegilor ca să ajungă la țâța de sus, aia grasă, a pedelismului.

TRU crede că e de datoria noastră să suprimăm, “fie și ilegal”, PSD-ul. E amuzant că zice asta după a făcut parte din gașca de combinatori politici care chiar a vrut să suprime ilegal PSD-ul. S-a folosit de fălcile lui Blejnar pentru asta, de înălțimea Codruței și de urechile lui Coldea. Ar fi fost ceva ca PDL să se arunce împreună cu PSD-ul din înaltul tranziției. Ar fi fost îngropate dihăniile cu onoruri populare.

Cristian Preda e dezamăgit de președintele Iohannis care, pentru sărbătorirea Zilei Europei, a renunțat la criteriile de integritate pentru lista oaspeților. Greu de spus că a uitat de ea, mai degrabă a lăsat-o intenționat în casa din Sibiu, alături de actele false cu care o dobândise. Dar chiar și așa, să-ți bată obrazul integrității unul care se scălâmbăia și se gudura pe lângă Elena Udrea ca să prindă Parlamentul European, parcă e prea de tot.

Dan Andronic face autodenunțuri cu jumătate de gură, dar tot nu zice nimic de banii pe care i-ar fi pompat doamna Nuți la Evz.

Grigore Cartianu își duce mai departe crucea infantilismului. Îl poți vedea băltind în propria exasperare la Nașul TV, limitat, cu acel umor fărăr umor, mândru cosaș al tuturor nuanțelor.

Pe securiciul de Robert Turcescu îl iau oamenii la șuturi în PMP, îl fac șpăgar, lipsit de talent, acoperit, mă rog, ați înțeles ideea, e mopul din veceu al partidului.

Cât despre Traian Băsescu, ce să mai zici, e într-un tandru mozol à trois cu Șerban Nicolae și cu Eugen Nicolicea, se agită omul să-și salveze blonda.

Istoria le-a adus la mal cele mai pocite trupuri. Nu sunt morți, nu sunt vii, sunt niște ciudățenii vorbitoare care-ți amintesc de vremurile întunecate ale statului de drept făcut din sticle și dosare.

3 comentarii

 1. #1

  Ura!

 2. #2

  Cum s-ar putea anihila atatia ani de batjocura ,cum o sa ne uitam in ochii copiilor nostri ca am permis asa ceva?Cum sa explic ca mi-era rusine ca sunt femeie cand se lafaia pe ecrane Elena Udrea -nu ca ar fi fost singura ,dar la ea incarcatura de mizerie parca era cea mai vizibila ,cea mai sfidatoare! M-a luat valul,de fapt trebuie sa recunosc ca va citesc cel mai mult pentru umor!

 3. #3

  Deh, astea sunt comportamente patologice „de după…”, e jenant sâ-i vezi cum se chinuie să dreagă busuiocul, la unii e grețos de-a dreptul (btw, Avramescu, alt zombi din confrerie, similar clasei TRU în asalturile date în numele bsismului, ulterior ieșit cu sinecură din peisaj, ca ambasador la Helsinki). Iar asta e, cam în mic, ceeace se petrece, în mare, prin partidul (hai !) liberal, unde mai vezi încă pediști (…cum ar zice francezul, „…merde, ils sont tous des pede…!”) incapabili de mea_culpa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint