Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Moartea, încotro?

Zoom Moartea, încotro?

► În fine, o poantă bună în Libertatea (19 august). Din păcate, ea nu aparține unui redactor pastilat, ci, foarte ciudat, lui Cristian Țopescu. Aflăm că, la evenimentul de redeschidere a Hergheliei din Mangalia (aflată patru luni în lucrări de reabilitare), premierul Constanței a venit costumat în jocheu. La vederea acestuia, domnul Cristian Țopescu, gazda evenimentului, a declarat: „Marea surpriză ar fi fost dacă Radu Mazăre ar fi venit costumat în cal”.

Verdict: CORECT!

Într-adevăr, asta ar fi fost o mare surpriză. Cu totul previzibil ar fi fost altceva: ca Mazăre să vină la eveniment costumat într-un cal înhămat la un car alegoric.

 

► Nu e nimic ieșit din comun: Adevărul scrie despre al doilea război mondial: „Amintiri din «uzina morții». Elisabeta Mendel a fost martora crimelor comise de naziști în lagărul de la Auschwitz” (18 august). Interesant e cum s-a gîndit să promoveze Click! acest articol de real interes istoric. Simplu: linkuind-ul pe site, sub genericul „Cum se murea la Auschwitz”.

Verdict: ISTORIA PE ÎNȚELESUL TABLOIZILOR

Bănuiesc că există încă cititori de tabloid care habar n-au cum se murea în lagărele de exterminare naziste, deci formularea e și corectă, nu numai perfect idioată. Bănuiesc că va urma și o continuare pentru cititorii care n-au înțeles de prima dată: „Cum îi extermina Hitler pe evrei”.

 

► Nici nu știu ce să mai cred despre moarte. Din Cancan-ul de duminică, 18 august, reieșea că urmează „ceremonii fastuoase după moartea «Regelui romilor»”, în acest sens Împăratul Iulian declarînd următoarele: „Vor fi funeralii deosebite, cum nu s-au mai văzut pînă acum, care vor dura trei zile”. Dimpotrivă: Dorin Cioabă, fiul răposatului, binevoia să declare pentru RTV (citată de Click!) că „Tatăl meu a fost un om modest și va fi o înmormîntare modestă, nu facem nebunie”.

Verdict: GIPSY KING IS DEAD! LONG LIVE THE GIPSY KING!

N-am surse în interiorul comunității și nu cunosc nici un analist al fenomenului. Deci, una peste alta, înclin să cred că regele Cioabă va avea parte de niște funeralii deosebite, de o modestie fastuoasă. Nu mai mult de 350.000 de euro, bănuiesc.

 

► Mă simt destul de purificat după postul Sfintei Mării, așa încît trebuie să mărturisesc: am dat click pe un recent articol de pe libertatea.ro intitulat „Ce sîni mari are noua soție a lui Tăriceanu. FOTO!”.

Verdict: XL

Sub aparența unui benign material de paparazzi se ascunde, sînt convins, un articol comandat de Crin Antonescu, întrucît sînii recentei doamne Tăriceanu sînt, într-adevăr, atît de mari pe cît mă așteptam să fie. Iar prin asta actualul lider liberal vrea să sugereze că fostul premier e mult prea ocupat acasă ca să mai tulbure apele în partid.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint