Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Ciprian Marica

Zoom Momente esențiale din viața lui Ciprian Marica

1985 – Vede pentru prima oară lumina zilei Ciprian Marica. E chemat apoi la PRO TV, ca să discute cu Victor Pițurcă în studioul special despre cum i s-a părut lumina zilei.

1990 – Începe să joace fotbal în fața blocului, pe postul de comentator TV.

1992 – Prima zi de școală pentru Marica. Îi e foarte greu să găsească o uniformă școlară pe măsura lui, adică una care să-l încapă peste prosop. Încă din clasa I e recunoscut ca fiind un elev polivalent, care scria la fel de bine și cu piciorul stâng, și cu piciorul drept.

1998 – E remarcat de nea Mircea Lucescu atunci când îl vede traversând pe trecerea de pietoni. Din fericire, nea Mircea frânează la timp.

2000 – Susține examenul de capacitate. Conform rezultatelor, Marica nu e cine știe ce capacitate, dar joacă fotbal bine și poate să-și facă o carieră din asta.

2001 – Marica ajunge la Dinamo. E momentul în care primele lacrimi îi brăzdează obrazul. Se gândea că s-au năruit șansele lui să joace în Liga Campionilor.

2004 – Nea Mircea îl ia la Șahtior Donețk, unde va da 16 goluri în următorii trei ani. Arbitrii îi interzic categoric să sărbătorească golurile dându-și prosopul jos.

2007 – Ciprian Marica se transferă la Stuttgart, atras de faptul că echipamentul se asorta cu un sacou în dungi pe care-l avea el acasă. Din păcate, își rupe ciocatele încă de la primele antrenamente și e nevoit să joace în teniși cu crampoane, ca fotbaliștii de rând.

2011 – Devine jucătorul lui Schalke 04. La conferința de presă unde este prezentat, Marica promite să facă din acest club măcar Schalke 44, dacă nu chiar Schalke 54, că doar n-or fi nemții mai fraieri decât Foresta în meciul cu Dinamo.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Minoritatea lui Onan

  27 iulie 2021

  LGBT nu mai e ce-a fost. Buchetul erotic al diversității de sex și de gen a ajuns o pădure tropicală în care exploratorii descoperă, fără odihnă, specii noi. LGBT e […]

 • Când au băgat ăștia și prostie în vaccin?

  27 iulie 2021

  Campania publicitară a Guvernului ne spune că vaccinul conține o sumedenie de lucruri. Realmente o sumedenie. Și toate, aproape toate sunt aspiraționale, pentru diverse segmente ale populației. Dar, pentru că […]

 • La vache qui rit

  27 iulie 2021

  Fîntînă cu găleata furată de-un calic la care se închinară-nsetații șapte veacuri, pe miriștea cu părul uscat de borangic, în țara unde parcă nu s-a-ntîmplat nimic, Istoria bolește și nimeni […]

 • Strigături oltenești cu ocazia celei de-a patra descălecări a pandemiei

  20 iulie 2021

  Biată Coană-a Europii stă cu ochii pe colac, suferă de boala popii, ține mila sub capac. Patimă neîntreruptă de COVID și de buget, vino, lady, prin conductă, că te-aștept la […]

 • România ignorantă

  20 iulie 2021

  Modești și neobosiți, acești copii își trăiesc succesul în tăcere. Din mințile lor izvorăște toată frumusețea care lipsește unei țări întregi. Pe medaliile lor, din care s-ar putea clădi un […]