Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Cristian Sima

Zoom Momente esențiale din viața lui Cristian Sima

1961 – Se naște, la Călărași, Cristian Sima. Încă din maternitate își arată geniul ajutînd-o pe o asistentă să dezlege niște integrale.

1972 – Elevul Cristian, în clasa a-V-a la școala generală "Nicolae Titulescu" din Călărași, este exmatriculat după ce îi convinge pe colegi să-i dea lui senvișurile cu salam de Sibiu ca să le joace pe Burtă.

1979 – Merge la Olimpiada de matematică de la Londra. Își lasă părul lung, poartă blugi și ascultă Led Zeppelin, Deep Purple și Pink Floyd. Securitatea vrea să-l tundă, știută fiind aversiunea regimului pentru brokeri și hipioți.

1979 – La Olimpiada de la Londra face cunoștință cu un tînăr de mare viitor, Viorel Lis, din lotul de păcănele. Împrenuă cu acesta pune bazele unui model matematic prin care să piardă toți banii. 

1980 – O cunoaște, la Facultatea de Matematică, pe colega Monica Tatoiu. Sima își asumă paternitatea Teoremei lui Fermat, sperînd că-i va închide astfel gura colegei Monica. Dar nu reușește, Tatoiaica vorbește și vorbește, neîntrerupt. Acest eșec îl va urmări pe tînărul Sima mulți ani.

1982 – Își încheie colaborarea cu Gazeta Matematică, după ce își vinde acțiunile pe care le deținea unui anume Cornățeanu. După nici o lună începe colaborarea cu Securitatea. 

1990 – Studenții ocupă Piața Universității. Sima se opune: "Piața trebuie să fie liberă!" Dezamăgit pleacă în străinătate.

1992 – La alegerile pentru funcția de președinte le spune apropiaților să nu mizeze pe Cîmpeanu și Rațiu, ci pe Yuan.

1993 – E nevoit să se căsătorească după ce-și lasă o prietenă cu bursa la gură.

1997 – Văzînd că Vîntu face FNI-ul, se întoarce repede în România, cu speranța că vor mai rămîne cîțiva oameni de fraierit. Nici nu ajunge bine că-l întîlnește pe Daniel Dăianu.

2005 – O cunoaște pe Marie-Rose Mociornița. Sima îi explică elegant doamnei că nu mai are vîrsta la care se poate investi foarte mult în ea.

 

1 comentariu

  1. #1

    probabil a vazut toata lumea in filmele americane cu mafioti cam ce patzea contabilul care pierdea sau fura din banii Mafiei ..erau 2 variante , murea ”sinucis” , sau in cazurile cu happy end , fugea din tara cu ajutorul autoritatilor in schimbul carnetelului in care tinea contabilitatea si obtinea o protectie pt. el si familie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint