Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mugur nu se lasă și ne bagă riscu-n casă

Zoom Mugur nu se lasă și ne bagă riscu-n casă

Mugur Isărescu e neîmpăcat. Lumea merge înainte, taxiurile cântă proslăvind spațiile mici și lemnul, Orban iese din viața politică urmat doar de cel mai bun prieten al său, un câine. Nu, nu e vorba de Blaga.

Isărescu a identificat un risc sistemic sever care amenință stabilitatea financiară. Atenție, este primul risc sever pe care BNR îl identifică în ultimii 26 de ani.

Care credeți că e? Evident, e vorba despre legea dării în plată: “În ultimele șase luni, s-au identificat inițiative legislative care își propun să reglementeze domeniul financiar-bancar, prin intervenția retroactivă în contractele încheiate între clienți și bănci”.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează organul detectării riscurilor severe la specimenele din rasa guvernator, să luăm o altă avertizare de-a domniei sale: “O creștere economică de 6% pe viitor constituie o performanță remarcabilă. Nu înseamnă că nu-i vom auzi pe unii analiști spunând, dacă sporul PIB se va diminua în viitor de la 9% la 6%, că rata de creștere s-a prăbușit cu 33%”.

Deci, foarte relaxat, domnul Isărescu ne vorbește de o creștere economică de 6%… “pe viitor”. Știți când este făcută declarația de mai sus? În septembrie 2008.

Știți cât a fost creșterea economică în 2009? Minus 7%. Cât a fost în 2010? Minus 1%. Abia în 2015 am ajuns la nivelul PIB-ului din 2008.

Colegii, prietenii, familia, cei care țin la el – să presupunem că sunt și astfel de oameni – trebuie să fie alături de Mugur Isărescu în aceste momente. Nu va fi ușor, omul va continua să se închipuie mare finanțist, băiat fin care se plimbă cu bogații lumii prin castelele Grupului Bilderberg și-așa mai departe. Însă de-asta există pe lume pastile și doctori.

Nu zic că poate ar trebui și o terapie de șoc. Spre exemplu, lui Isărescu ar putea să-i fie puse în față, prin surprindere, scene cu falimentul Bancorex sau cu bătrâni plângând de durere că și-au pierdut banii la FNI.

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

 1. #1

  Aia care au pierdut bani la Fni sunt prosti. Nu conteaza categoria de varsta.

 2. #2

  Poate ca oamenii au nevoie de sarlatani bine imbracati, cu limba de lemn, care sa le spuna: dormiti linistiti, totul e sub control. Exemple: Isarescu, Daniel, Iohannis, etc

 3. #3

  Excelent articol. Isarescu, un pacalici care `e legat`de scaunul de la BNR de 25 de ani….Rezultatele….gargara ieftina colorata cu termeni tehnici…Si sta totusi acolo ..sus…De ce oare ?

 4. #4

  Daddy-dar de ce sunt prosti aia cu feneiul? Pentru ca era o societate ce trebuia sa functioneze pe baza unor legi existente, avea garantia celei mai credibile banci-CEC ce era condus de cei mai mari anticomunisti-PNT-CD-prin omul lor, Camenco Petrovici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]