Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

N-avem autostrăzi, dar dăm milioane pe deszăpeziri băieților deștepți

Zoom N-avem autostrăzi, dar dăm milioane pe deszăpeziri băieților deștepți

După ce, ani de-a rîndul, guvern după guvern s-a străduit să nu depășească numărul de kilometri de autostradă construiți de precedentul guvern, iată că am ajuns și în punctul critic în care nu doar că nu construim, dar începem să și dărîmăm din ce am construit. Pe de altă parte, deși nu prea avem autostrăzi, încă dăm bani pe curățarea lor. Acelorași firme prietene și pe sume tot mai babane. Spre exemplu, săptămîna trecută, băieții de la CNADNR au împărțit mai multe contracte pentru servicii de deszăpezire în iarna 2015/2016. Printre ele s-a găsit și unul pentru Secția de Autostrăzi Sibiu, în valoare de 2.134.224 de lei plus TVA. Banii au ajuns, ca urmare a unei clasice licitații cu un singur participant, la firma Comtram SA. Care, evident, este una obișnuită a contractelor cu bani publici, în special cu administrația publică din Sibiu, dar nu numai. Comtram îi are printre acționari pe Carpatica Invest SA, Atlantic Travels SRL, Atlasiv SRL, Trans Car SRL – asociat principal, cu peste 80% din acțiuni –, SIF Transilvania SA, Ilie Carabulea precum și o asociație listă de persoane fizice. Trans Car SRL este controlată, la rîndul ei, de către Ilie Carabulea, la fel ca și Atlassib și alte firme. Omul de afaceri sibian este considerat a fi un magnat, avînd în urmă cu cîțiva ani o avere estimată la peste 200 de milioane de euro. Dar, în același timp, Carabulea e băiatul pe care DNA l-a trimis în judecată, în dosarul Carpatica, alături de Radu Rușanu, încă din 2014. Și pentru care, nu mai departe de cîteva luni în urmă, procurorii cereau înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv.

1 comentariu

  1. #1

    Ce sa mai zici… Ar trebui pusa poprire pe avere pentru ca banii furati sa reintre in bugetul statului, in domeniile sociale culturale si medicale. Daca-i atinge la bani acolo ai doare cel mai tare. De la inchisoare scapa repede (cateva carti scrise si ateste medicale ca parnaia le dauneaza din punct de vedere psihic, de ex. depresiuni majore) si apoi o iau de la capat.
    Brava pt. autor!!! Demasca-i pe toti, lua-i-ar ciuma bubonica.
    Salutari

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint