Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ne pleacă valorile, dar nu la pușcărie

Zoom Ne pleacă valorile, dar nu la pușcărie

Ilie Năstase a fost condamnat, în februarie, la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânarea executării pentru că a condus beat și apoi fără permis. Motivarea deciziei ar merita ea însăși să se transforme imediat în dosar penal.

Practic, fără alte ocolișuri, Ilie Năstase a scăpat de bulău pentru că a fost un mare sportiv. Asta ca să înțeleg mai bine cum văd magistrații – unii dintre ei – toată chestiunea cu “a fi special”. Chestiune unde intră, printre altele, și pensiile speciale.

Motivarea începe îmbucurător pentru statul de drept și pentru o societate liberală: “Într-un stat de drept, refuzul unei persoane de a se supune solicitărilor Poliției şi plecarea din locul respectiv fără acordul organelor de ordine ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat (fiind necesară urmărirea inculpatului în trafic) prezintă o gravitate deosebită”. Numai că se termină foarte prost: “acesta a fost unul dintre cei mai importanţi jucători de tenis ai anilor 1970, fiind numărul unu mondial de două ori, în 1972 și 1973. În 2005, Tennis Magazine l-a plasat pe locul 28 în lista celor 40 cei mai mari jucători de tenis din ultimii 40 de ani”.

Probabil vă amintiți: a fost prins băut, nu a vrut să sufle-n fiolă, nu a vrut să meargă la spital, a făcut circ, i-a amenințat pe polițiști. A fost încătușat în cele din urmă, a fost dus și i s-au recoltat probe de sânge, i s-a ridicat permisul, pentru ca peste câteva ore să fie văzut pe motocicletă.

Mă gândesc la toată discuția avută la condamnarea lui Gică Popescu. Discuție din societate care nu a contat deloc, pentru că la Gică Popescu era “anticorupție”, la generalul penibil Iliuță e vorba de valori.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Intr-o tara normala, imbecilul sinistru care scria o motivate cu referinte la Tennis Magazine a doua zi vindea inghetata din duba la iarmaroace.

 2. #2

  Da , nimeni nu e mai presus de lege, cu exceptia judecatorilor si a cui mai vrea roba lor!

 3. #3

  Nastase a luat 9 luni ca a condus beat. Procurorul DNA Stoina care conducand beat a facut 4 masini varza fugind si din spital (a baut ulterior de necaz) a fost in schimb achitat ca de, e de-al nostrum.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Hora statică

  14 iulie 2020

  Sfaturile medicale ale specialistului în matematica de liceu Klaus Iohannis, aureolate de farmecul repetitiv al îndemnurilor domnului diriginte către indisciplinații cetățeni ai acestei țări de-a sta pitulați în casă, de […]

 • Partidul, mai feroce ca COVID-ul

  14 iulie 2020

  Cele patru stadioane din București pe care urmau să se antreneze Ibrahimovici și Messi nu-s gata. N-am reușit să terminăm nici linia de metrou care i-ar fi adus de la […]

 • Dați-vă juriștii la școală!

  14 iulie 2020

  Cum te întorci prin vreun partid din România dai de câte un jurist, specialist în Drept, absolvent de Drept, avocat, și tot așa. Mulți dintre parlamentari sunt absolvenți de Drept, […]

 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]