Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ne pleacă valorile, dar nu la pușcărie

Zoom Ne pleacă valorile, dar nu la pușcărie

Ilie Năstase a fost condamnat, în februarie, la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânarea executării pentru că a condus beat și apoi fără permis. Motivarea deciziei ar merita ea însăși să se transforme imediat în dosar penal.

Practic, fără alte ocolișuri, Ilie Năstase a scăpat de bulău pentru că a fost un mare sportiv. Asta ca să înțeleg mai bine cum văd magistrații – unii dintre ei – toată chestiunea cu “a fi special”. Chestiune unde intră, printre altele, și pensiile speciale.

Motivarea începe îmbucurător pentru statul de drept și pentru o societate liberală: “Într-un stat de drept, refuzul unei persoane de a se supune solicitărilor Poliției şi plecarea din locul respectiv fără acordul organelor de ordine ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat (fiind necesară urmărirea inculpatului în trafic) prezintă o gravitate deosebită”. Numai că se termină foarte prost: “acesta a fost unul dintre cei mai importanţi jucători de tenis ai anilor 1970, fiind numărul unu mondial de două ori, în 1972 și 1973. În 2005, Tennis Magazine l-a plasat pe locul 28 în lista celor 40 cei mai mari jucători de tenis din ultimii 40 de ani”.

Probabil vă amintiți: a fost prins băut, nu a vrut să sufle-n fiolă, nu a vrut să meargă la spital, a făcut circ, i-a amenințat pe polițiști. A fost încătușat în cele din urmă, a fost dus și i s-au recoltat probe de sânge, i s-a ridicat permisul, pentru ca peste câteva ore să fie văzut pe motocicletă.

Mă gândesc la toată discuția avută la condamnarea lui Gică Popescu. Discuție din societate care nu a contat deloc, pentru că la Gică Popescu era “anticorupție”, la generalul penibil Iliuță e vorba de valori.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Intr-o tara normala, imbecilul sinistru care scria o motivate cu referinte la Tennis Magazine a doua zi vindea inghetata din duba la iarmaroace.

 2. #2

  Da , nimeni nu e mai presus de lege, cu exceptia judecatorilor si a cui mai vrea roba lor!

 3. #3

  Nastase a luat 9 luni ca a condus beat. Procurorul DNA Stoina care conducand beat a facut 4 masini varza fugind si din spital (a baut ulterior de necaz) a fost in schimb achitat ca de, e de-al nostrum.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Șato falit

  21 ianuarie 2020

  Anul trecut, cam pe vremea asta, am intrat ca un domn într-o bancă, fluturîndu-mi hlamida gloriei, și am ieșit într-o jumătate de oră, ponosit ca un homles fără pensie și […]

 • Pe cale de dispariție

  21 ianuarie 2020

  Gîndacul croitor al stejarului a apărat Valea Oltului mai îndîrjit decît au făcut-o dacii lui Scorillo și ai lui Decebal. A oprit buldozerele, planul de fezabilitate și fondurile europene doar […]

 • Răul cel mai cinic

  21 ianuarie 2020

  A devenit extrem de plictisitoare, ba pe alocuri chiar enervantă, mantra asta cu alesul între răul cel mai mic și răul cel mai mare. Sunt din ce în ce mai […]

 • Constituție, prostituție…

  14 ianuarie 2020

  A existat, după 1990, un moment încare Constituția României putea fi modificată, schimbată în bine. Era epoca în care o alianță politică obținuse peste 60% din locurile din Parlament. Se […]

 • Istoria în adormire

  14 ianuarie 2020

  Dacă turiștii sovietici înarmați cu drujbe, fitile de lampă și scrumbii afumate nu s-au sfiit în decembrie ‘89 să se cațăre pe acoperișurile caselor conspirative ale Securității și să tragă […]