Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nea Liviu

Zoom Nea Liviu

Pe 4 iulie a fost sărbătoare mare. Atât în lume, cât mai ales în Secția 23 de Poliție din București. Cei care erați ocupați cu ceva, îmbrăcați de Ziua Americii, poate că nu v-ați găsit vreme să-i transmitețiun un mesaj lui nea Liviu.

Nea Liviu este un polițist care, după o interminabilă carieră de 23 de ani, s-a pensionat. 23 de ani, o carieră mai bătrână decât America însăși. A intrat în Poliție când nu se inventase praful de pușcă și când polițiștii patrulau cu prăștii.

Poliția Română știe însă să-și prețuiască eroii, simbolurile. Iată ce scrie pe site-ul Ministerului de Interne din România: „Acum peste 23 de ani, la Secția 23 Poliție București, în cartierul 23 August, Liviu Iordache își începea cariera de polițist.

(…) Pe Nea Liviu, majoritatea îl cunoașteți de anul trecut, atunci când a prins 3 autori de tâlhărie, în timp ce mergea cu soția sa la cumpărături.

De-a lungul timpului, a prins toată gama de infractori. Hoți de buzunare, spărgători de case, tâlhari și lista poate continua. A fost un polițist veritabil.

Pentru dăruire, implicare și dragoste fața de această meserie, noi îți mulțumim Nea Liviu.
Să fii sănatos și să ai pensie lungă!“

Păi, pensia lungă merge la muncă puțină. Iar dacă e și lungă, și mare, deja vorbim de un pensionar fericit. Nea Liviu al nostru stă mult, mult mai bine ca nea Liviu al lor, ca să zic așa, cel care-și face veacul în atelierul de mecanică al Penitenciarului Rahova.

Îi urăm și noi lui Nea Liviu pensie lungă, sănătate, croazieră în jurul lumii. Cât despre minister, trebuie spus că s-a comportat absolut groaznic cu toți acei eroi ai neamului ieșiți la pensie la 42 sau 43 de ani. Da, au ieșit cu pensii imense, dar asta nu le va șterge din suflete mâhnirea că ministerul nu le-a spus o vorbă, nu le-a cinstit cum se cuvine numele.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]