Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nebunii suferă de foame Iar frumoasa Miruna e împărțită de zmeii Călărașiului

Zoom Nebunii suferă de foame Iar frumoasa Miruna e împărțită de zmeii Călărașiului

Gluga de coceni

„Dau și eu salariile, după șapte ani și ceva ca președinte de Consiliu Județean, cu o întîrziere de o lună. Nu moare nimeni pentru chestiunea asta. Demnitatea Consiliului Județean trebuie apărată și nu sîntem glugă de coceni, fiecare cînd i se năzare să stăm drepți că murim de foame a doua zi.“ Corect, despre demnitate vorbea Răducu Filipescu și acum vreo unșpe ani, cînd o iubea pe Miruna. Miruna însă îl iubea și pe mai tînărul Emil Mușat. Răducu este președintele Consiliului Județean Călărași astăzi. Emil Mușat este prefectul Călărașilor astăzi. Rămasă sîngură, astăzi Miruna plimbă doi pechinezi pe dalele din centrul Călărașilor. Prin dosurile alea de clădire, pe unde se dau fondurile europene.

Emil plus Răducu love Miruna

Ăsta ar fi triunghiul lui Cupidon care blochează salariile de vreo lună de zile la  Centrul pentru bolnavi psihic de la Plătărești. Adică Emil, prefectul, l-a dat în judecată pe Răducu pentru vot aberant de buget în Consiliu. De fapt, Emil l-a dat în judecată pe Răducu fiind­că într-o seară de februarie se afla culcușit între sînii și pernele Mirunei, la oră de amurg. Vă dați seama ce-nseamnă amurgul în Călărași. Ia mințile, ucide. Februarie, frig, amîndoi „s-au sinucis“. Au intrat în politică. 

 

Politică, scurtă gelozie

Unul a intrat în PDL, celălalt la PNL. Au rămas amîndoi dovleciți și din mîndrie multă, nici unul n-a luat-o pe Miruna. „Cu mine era, pe tine te aștepta.“ Din ficțiunea asta n-au mai putut ieși. Deși au urcat în ierarhii, s-au întrecut cum alții nu, în scurte cursuri de autoperfecționare. N-au uitat-o pe acea Miruna. Cîmpul lor de luptă e taman locul unde oameni în patru labe își caută mințile risipite-n iarbă. În Plătărești.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale