Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Numiri care nu miră

Zoom Numiri care nu miră

Când am văzut numirile procurorilor-șefi de la DNA, Parchet și DIICOT mi-am zis: omule, ține-ți copiii în casă zilele astea, că va fi mai periculos ca virusul chinezesc. Zeci de mii de oameni în stradă, marșuri, mulțimea furioasă, exasperată, sătulă, obosită de asaltul continuu pe care clasa politică îl face asupra Justiției, apoi ambasadele, mi-am zis, să vezi ambasadele, proteste peste proteste, bruxellezii băgându-și meclele indignate în peisaj, iar presa, ohooo, presa #Rezist va mătura pe jos cu acest Cătălin Predoiu.

Mi-am ținut copiii în casă de pomană. Au fost mai multe materiale de presă zilele astea cu egalul făcut de FCSB și cu supărarea lui Gigi pe Vintilă.

Tonul majoritar al dogioilor editorialiști este fărâmițarea dreptei, of, o lacrimă pe lipsa unității și nevoia de anticipate, pentru ca aceeași dreaptă să poată să conducă, așa cum e normal, firesc. Nu?

Nimeni, dar nimeni nu se întreabă măcar cum naiba USR-PLUS ar putea fi unit, în numele “dreptei”, cu PNL.

Dar, hei, să nu dezarmăm. Ce facem noi când simțim că nu mai e nimic de făcut?

Ce facem noi când simțim că ziua de mâine nu mai are nici un rost, ce facem noi atunci când ne înconjoară întunericul? Exact, apelăm la Ludovic Orban.

Iată ce spune Orban despre faptul că Predoiu a numit procurori-șefi la Parchet și DIICOT deși aceștia au primit aviz negativ de la CSM:

„Ce anume nu respectă prevederile MCV? Am să vă dau un singur exemplu, dna Kövesi a primit aviz negativ și când a fost propusă procuror general, și când a fost propusă la primul aviz procuror-șef DNA. Eu consider că propunerile sunt corecte, sunt rezultatul unui proiect de selecție obiectiv, fără partizanat.”

Și iată ce spunea Orban în 2013, când Kövesi a fost numită procuror-șef la DNA:

“Decizia premierului Ponta reprezintă o trădare de neacceptat faţă de toţi cetăţenii români care au votat la referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu şi care au votat USL la alegerile parlamentare. Propunerea omului lui Traian Băsescu, Codruţa Kövesi, care a fost mâna dreaptă în tot sistemul ticăloşit pe care l-a pus în mişcare Traian Băsescu, pentru mine este un act inacceptabil care mă determină ca începând de astăzi să pun semn de egalitate între Victor Ponta şi Traian Băsescu.”

Eh, parcă viața e altfel, nu?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cîtă Veneție

  1 decembrie 2020

  Cîtă Veneție consumă omul pînă ce moare, hamal al umbrei, umblă cu ploaia parcă-n spinare, inventatorul femeii-frînghie, femeii-pat, numai de placa de patefon decapitat, botează porturi unde e dealul pupat […]

 • Să ținem minte 80 de miliarde

  1 decembrie 2020

  Pe 6 decembrie, cu 19 zile înaintea nașterii pruncului Iisus, se va naște în ieslea Cotroceniului fiul domnului Iohannis și al preacuratei dezamăgiri – Guvernul Meu –, a cărui apariție […]

 • Înalt Preanesimțeniile lor

  1 decembrie 2020

  Aproape două săptămâni a inflamat spiritele Tomitanul Teodosie, cerând dreptul de a târâi oamenii prin zloata sfârșitului de noiembrie la peștera sfântului Andrei. S-a judecat, a pierdut, a spumegat, a […]

 • Un vaccin la îndemîna oricui

  24 noiembrie 2020

  Patriarhii ortodocși care și-au dat singuri cu cădelnița-n coaie după ce au afirmat că virusul liliacului chinezesc, nefiind creștin, nu are ce căuta în biserică au acum un bun prilej […]

 • Pfizer președinte

  24 noiembrie 2020

  Nu mai sînt paturi la ATI. O spun medicii, o spune presa, o spun pacienții care se agață de viață pe holuri. Ba sînt, spun Orban și Tătaru, care nu […]