Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nutzi și viața de dincolo

Zoom Nutzi și viața de dincolo

Îmi pun tot mai mult problema fundamentală a omenirii: oare ce-o fi dincolo? Eu nu cred nici în rai, nici în iad și cîteodată îmi imaginez că fiecare om, fiecare ființă se întrupează, după ce-a dat ortu’ popii aici, undeva pentru eternitate, exact cum a fost pe pămînt. Și visez ce frumos ar fi să stai acolo la o tacla cu Napoleon, cu Lev Tolstoi, cu Titus Ozon, cu Marilyn Monroe trează, cu Baudelaire, să-i poți întreba, să le poți zice: „Mon cher Empereur, mai povestiți-ne o dată cum a fost la Austerlitz!”. Sau: „Dragă conte Tolstoi, am văzut-o azi-dimineață în păduricea de-aici pe Aksinia, țărăncuța drăguță cu care-ați avut un copil la Iasnaia Poliana. Vă mai interesează?”. Sau: „Stimate tovarășe Titus Ozon, chiar ați dat la un pariu, de la douăzeci de metri, de zece ori mingea în bară, exact în același loc?”. Sau: „My dear Marilyn, e adevărat că JFK era priapic?”. Sau: „Monsieur Baudelaire, vă văd cam abătut. Îl cunoașteți pe bărbosul acela de acolo, care tocmai v-a făcut un semn? E un poet din România, Mazilescu, și vă cheamă la o vodcă”.

E adevărat însă că poți nimeri și într-un areal, cum se zice astăzi, împreună cu, Doamne ferește, Heinrich Himmler, Caligula, cîinele din Baskerville, vreun membru ISIS sau cu Alexandru Lăpușneanu. Ei, atunci ai cam belit-o!…

Da’ parcă-n România de azi nu e la fel? Niciodată nu știi peste cine și ce dai. Eu, de pildă, am dat azi-dimineață, într-o nișă din subsolul Cotrocenilor, peste un bax de Chivas, plin cum l-a făcut mama lui, ascuns acolo de știu eu cine. Raiu’ pe pămînt, nu alta!

(va urma)

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint