Pentru că pur și simplu nu mai puteau funcționa în condițiile astea, băieții de la Poșta Română, companie de stat renumită pentru eficiența financiară, au decis că e timpul să-și schimbe mobila prin oficii. Să fie frumos, confortabil și, mai ales, primitor pentru clienți, să îi placă omului cînd vine după o recomandată, cînd vrea să cumpere un timbru, ceva.
Iar după un calcul rapid a reieșit că ar avea nevoie de vreo 300 de casetiere, 131 de mese, 1.200 de birouri, alte 124 de mese, vreo 300 de dulapuri cu două uși, vreo 2.000 de pupitre și încă niște mărunțișuri. Au făcut apoi încă un calcul, în urma căruia au estimat că toate chestiile astea ar urma să coste fix 3,5 milioane de lei plus TVA, după care au organizat și o licitație, că doar bineînțeles că au organizat una, doar nu era să dea cu dedicație, atribuire directă. Licitația, organizată la începutul lui octombrie, a fost cîștigată de două firme, care au avut cea mai bună ofertă, una cu fix 4.996 de lei mai mică decît maximul estimat de Poșta Română. Așa s-a nimerit să fie, aproape la marele fix. Mai trebuie menționat că cele două firme sînt, de fapt, o firmă și un ONG, Eda Consult SRL și Asociația Ecologică Pădurea Verde, ambele din județul Cluj. Fără vreo legătură, doi dintre cei vizați de dosarul penal cercetat de DNA, privind Poșta Română, sînt Florin Gliga, șeful sucursalei Cluj, precum și Ovidiu Vasile Călin, director general în Poșta Română, fost secretar de stat și cu alte funcții, ambii niște profesioniști garantați de PNL.
Acum, dacă firma Eda Consult SRL este, totuși, un magazin de mobilă cu nouă angajați, celălalt partener este un fel de asociație care luptă să salveze pădurea, rîul și ramul. Numai că, iată, atunci cînd nu fac împăduriri sau cînd nu le deschide ITM dosare penale pentru angajați la negru, băieții fac milioane din vîndut mobilă unor companii de stat. Trebuie că e mobilă din cel mai prietenos cu natura lemn, că altfel nu se explică.