Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O zi din viața lui Traian Băsescu

Zoom O zi din viața lui Traian Băsescu

Ora 6,30. Razele soarelui se preling pe fața mea și încearcă să mă trezească, dar fără succes. Curînd, lumina caldă a dimineții trece la celălalt ochi, pe care îi vine mai ușor să-l deschidă, fiind mai mic.

Ridic leneș privirea. A răsărit soarele și a-nceput o nouă zi. E timpul să mă mut de la masa din bucătărie în patul din dormitor. Pe la cît am adormit? Pe la 4-5 dimineața? Cine mai ține socoteala timpului cînd stai toată ziua acasă și curierul de la Bringo nu te lasă să-i spui Emil Boc doar pentru că-ți aduce navete cu vin de la supermarket?

Ora 9,30.În sfîrșit, m-am trezit. E timpul pentru un mic dejun care să-mi dea energie pentru toată ziua. Oare e prea devreme să-mi pun un pahar de tărie? Nu și dacă socotesc începînd de ieri. Pînă la urmă, atunci cînd ești ocupat, ziua are 36 de ore.

Ora 11.S-a făcut ora la care am dreptul să ies și eu afară. M-aș duce să iau o pîine de la colț, dar nu mi-e clar dacă pîinea intră la produse de bază, necesare traiului. E puțin absurd, dacă stai să te gîndești. Orice bărbat adevărat ar trebui să știe să-și ia toate categoriile de nutrienți din alcool.

Cel mai bun e alcoolul industrial, pentru că, după ce-l bei, te ia cu Salvarea și-ți bagă la spital direct în venă toate substanțele de care ai nevoie.

Ora 17,30.Cică magazinul de tărie de la colț s-a-nchis pentru că nu mai poate să importe bourbon din cauza distanțării sociale. Ce fel de glumă e asta? Repornirea economiei! Acum!!! Măi, oameni buni, eu înțeleg că trebuie să aplatizăm curba, dar nu și dacă ne afectează accesul la produsele de bază. Voi aveți habar că ieri n-am avut unde să-mi încarc bricheta și a trebuit să-mi aprind trabucul de la chibrit, ca oamenii din comuna primitivă?

Ora 20. Cu fiecare pahar pe care-l aloc acestei probleme, devine tot mai clar că trebuie să repornim economia. Acum!!! Indiferent de riscuri, indiferent de costurile umane. Of, ce mi-e milă de sărmanii ăștia care încearcă să-mi copieze măsurile din 2010.

Stați la locul vostru, nebunilor, că aici nu e de tăiat salariile cu 25%! Acum aș tăia cu 25% direct populația. Știu, n-are virusul mortalitatea chiar așa de mare, dar nici eu nu-s de cîrpă, să stau pe margine cu mîinile-n sîn.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  E tare grea viata atunci cand nu poti iesi din casa. Mai ales cand ai fost intaiul ales, si nu doar o data ( care-i ca niciodata, aproape !) ci de doua ori chiar ! Prima ora dupa trezire-i cea mai grea ( incepand cu 6:30). Apoi , o iei de la capat. De unde le scoateti, frate ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]