Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Obscenitatea pudică. Sau cazul Dănileţ

Zoom Obscenitatea pudică. Sau cazul Dănileţ

Cristian Dănileţ e un fel de Sorin Blejnar sau un fel de Iulia Motoc sau un fel de membru CSM. Doar că mai tras prin inel. E vorba de acel inel de logodnă primit de la Traian Băsescu şi PDL. Că a fost vorba de ANAF, de DNA, de Parchetul General sau Curtea Constituţională, peste tot au existat oameni gata oricînd să intre în direct la TV, să dea interviuri, să scrie pe Facebook sau pe blog despre cum imixtiunea politică nu poate fi combătută decît prin imixtiunea în politică.

Cum să-ţi explici – mai grav fiind, totuşi, să nu-ţi fi explicat deja – că Dănileţ scrie editoriale în Hotnews despre situaţia presei româneşti de azi? Hotnews e, pentru cei care folosesc netul doar ca să pună poze cu pisicuţe pe Facebook, locul în care, periodic, Parchetul scăpa stenograme. Niciodată CSM-ul lui Cristi Vasilică Dănileţ nu s-a autosesizat în privinţa acestor scurgeri, cum, altfel, a făcut-o cînd au apărut dis­cuţiile dintre Blejnar-Elena U­drea-Traian Băsescu-Dorin Cocoş.

Evident, poziţionarea lui Vasilică Dănileţ faţă de drama reală a presei este infantilă. Atît de infantilă încît nici nu poate fi răuvoitoare. E ca un copil care-şi rupe buba din genunchi în faţa părinţilor crezînd că-i face pe aceştia să sufere. Cînd copilul are însă 38 de ani, părinţii, într-adevăr, plîng. Şi o fac gîndindu-se că au un copil atît de prost.

Avem de-a face cu un impostor, cu un tip care ştie că e momentul în care cei care ţipă în apărarea valorile europene, şi o fac vizibil, ceva-ceva tot vor avea de cîştigat sau, mă rog, nu vor pierde totul. Vor fi martirii salvării democraţiei din mîinile puciştilor şi orice acţiune împotriva lor va fi politică. Doar vizibilitatea şi victimizarea sînt cele care îţi dau o oarecare imunitate. E bine să fii văzut că te tăvăleşti în rahat pentru statul de drept, mai ales că, în momentul în care statul de drept era poştit sub ochii tăi, ţi-ai pus singur perna pe faţă, poate-poate băieţii reformatori te însărcinau şi pe tine cu ceva.

Dar s-ar putea ca impostura lui Vasilică să fie una cuibărită adînc în trupul acela firav de karatist cu centura neagră. Aşa că să-i mai rupem şi noi o bubă, poate o pune de-o hemoragie! După ce părinţii i-au intentat proces pentru o pensie de întreţinere, proces pe care l-au şi cîştigat, Vasilică ţine în martie 2011 o prelegere cu titlul „Drepturile părinteşti în reglementarea Codului Familiei. Probleme legale şi jurisprudenţiale“.

Publicat în Cațavencii, nr 45, 14-20 noiembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint