Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oltenii din Slatina investesc 6 milioane de euro în Apa Sîmbetei

Zoom Oltenii din Slatina investesc 6 milioane de euro în Apa Sîmbetei

 ► Cînd oltenii se plictisesc de moarte, după ce au terminat zaibărul din beci, prazul din congelator şi au rezolvat absolut, dar absolut toate problemele administrative care pot apărea într-un oraş precum Slatina, se apucă să bage banii în investiţii ciudate. Cum ar fi, de exemplu, amenajarea unui club nautic şi de agrement în zona plajei Olt, ce aparţine de municipiul în cauză. E de lucru, mult, aşa că suma de 28.578.960 de lei, sau 6.646.269 de euro, poate părea justificată, mai ales că provine din fondurile europene proaspăt deblocate şi, pe cale de consecinţă, nu poate fi folosită în alte scopuri. În definitiv, asta este marea problemă a fondurilor europene, ele putînd fi folosite, în general, în cu totul alte scopuri decît are nevoie România, căreia, înainte de cluburi nautice pe malul Oltului, îi lipsesc străzi, canalizări etc., etc.

 ► Pentru că tot vorbim de fonduri europene, Casa Corpului Didactic din Mureş are la dispoziţie, prin POS-DRU, 1.300.000 de lei (cu tot cu TVA) pentru a da nişte diplome de cunoaştere a lucrului pe computer unui număr de 3.000 de profesori. Dincolo de faptul că diplomele ECDL nu înseamnă absolut nimic dacă cei 3.000 de profesori nu vor şti, în continuare, să folosească un computer în mod inteligent, este absurd ca în 2013 să mai ai, într-un judeţ, 3.000 de cadre didactice care nu ştiu să folosească un computer. Folosirea computerului ar trebui să fie o condiţie a angajării şi a rămînerii în sistem, la evaluările anuale, iar nu prilej de aruncat bani pe fereastră pentru nişte hîrtii abolut inutile, înmînate campionilor locali la Solitaire şi Farmville.

 ► Ţineţi minte campaniile furibunde la adresa investiţiilor inutile ale Elenei Udrea şi ale Companiei Naţionale de Investiţii? Ţineţi minte imaginile difuzate pînă la refuz cu bazinul de înot din Cîmpina, care s-a inaugurat în prezenţa ministrei şi a Bocului, dar s-a închis imediat după aia, pentru că nu avea personal? Ţineţi minte cum urla USL-ul că asemenea cheltuieli trebuie oprite de urgenţă? Aţi auzit-o pe Maria Grapini, zilele trecute, spunînd că nu va continua investiţiile inutile ale predecesorilor săi? Ei bine, uitaţi. Căci Compania Naţională de Investiţii a scos la licitaţie, pe 4 ianuarie, lucrările pentru finalizarea „bazinului de înot didactic“ din Slănic Moldova. Contractul are valoarea de 3.284.981 de lei cu tot cu TVA şi ne spune destul de clar că, totuşi, cheltuielile aiuristice continuă şi vor continua, indiferent de declaraţiile televizate ale membrilor USL.

Publicat în Cațavencii, nr. 1 (79)/2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint