Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Opoziția pe înțelesul viitorului

Zoom Opoziția pe înțelesul viitorului

PNL și USR nu greșesc ca partide de opoziție. Se spune că fac opoziție proastă. Nu, fac o politică proastă. Și la fel de proastă va fi și când aceste partide vor ajunge la putere. Căci vor ajunge și ar fi bine s-ajungă.

Da, PSD e azi mai irespirabil ca niciodată după 2004, iar oamenii de la vârful partidului sunt o defilare de incompetență, prostie pură și aroganță.

Ia-l pe Ludovic Orban, ia PNL-ul și toată politica lor de trimis ”asistații” la muncă cu orice preț. Să le tăiem venitul minim garantat, să le tăiem alocațiile pentru copii, să le omorâm vacile și porcii dacă din asta trăiesc – pentru că scopul unei guvernări este nu să ofere locuri de muncă bine plătite, ci să ”scoată” lumea la muncă, de orice fel ar fi munca aia.

PNL este un partid în care înflorește ura socială și o face cu zâmbetul pe buze, în numele economiei de piață și al unui stat minimal. Prin ”scoaterea” la muncă a ”asistaților”, PNL se răzbună pe PSD – e cam tot ce poate azi, la nivel politic, PNL.

USR este un partid care a crescut enorm, dar preocupat în exclusivitate de anticorupție – tot discursul USR este articulat în acești pași simpli: PSD este corupție, corupția ucide România, dacă nu mai e corupție, România se va dezvolta.

Fals, ridicol de fals, România s-a dezvoltat foarte mult și până acum, dar bunăstarea nu a fost nicidecum pentru întreaga societate, ci doar pentru foarte puțini.

USR trebuie să înțeleagă că acest tip de gândire – acum luptăm cu PSD, vedem noi după aia ce facem! – este o păcăleală.

Apoi, atât PNL, cât și USR au umflat anticorupția până în punctul în care li s-a spart în cap. Nimeni nu le-a spus că balonul anticorupției era plin cu rahat. Dacă vrei anticorupție, dar accepți protocoale, vrei anticorupție, dar nici măcar cu jumătate de gură nu condamni ce făceau procurorii de la Ploiești, vrei anticorupție, dar ți se par foarte firești minciunile lui Kövesi, normale întâlnirile cu Gabriel Oprea sau mari dosare lăsate să moară de prescrierea faptelor – eh, dacă zici că vrei anticorupție, nu așa o și arăți.

Cât despre raportarea la Servicii, la bugetele acestora și la legea de funcționare a SRI, aici nu putem decât să-l cităm pe Augustin Lazăr: Doamne Dumnezeule!

De ce nu ar fi lupta cu PSD una onestă, dacă e o luptă pentru onestitate?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
romania100