Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oxiurii de Bruxelles

Zoom Oxiurii de Bruxelles

Începe un an care va fi plin de alegeri. Ca atare, românii vor fi făcuți din nou la buzunare prin metoda „mărirea“. Prin români înțelegem desigur bugetarii și pensionarii. Restul nu contează – ei nu sunt români verzi, adevărați. Ca atare, fiind an electoral, se pot opera măriri de 20%, urmând ca în 2025 să aibă loc tăieri de 30%. Cam așa stă treaba cu mărirea românească.

Prima rundă de alegeri: europenele. Toți limbricii politici, care n-au muncit o oră în viața lor, se vor agăța de sinecura de Bruxelles ca sudoarea de fruntea lui Cotabiță la un concert din 1984 la Falaștoaca de Giurgiu.

Toți oxiurii politici, apăruți prin dindărătul politicii românești, altoiți prin laboratoarele securiștilor cei de toate zilele, se vor bate să iasă moț pe listă. Dar chiar toți. Toate loazele, toți atârnătorii, toate trompetele, tot gunoiul băgat sub preșul intern de ani și ani de zile – veți vedea, vor fi toți pe liste, nu va lipsi nici unul.

Sinecura europeană e sinecura preferată a impostorilor. Nu trebuie să facă nimic.

Așa cum frumos a demonstrat doamna Dăncilă (o lumină față de noua generație!), poți să stai și un deceniu la Bruxelles și să nu știi să zici nici bună ziua în vreo limbă străină, altfel decât dând din mâini ca înecatul. Make a photo, twenty-twenty, la noi, la Bruxelles. Varză, raza la pătrat.

Sinecura europeană atrage nula cu moft. Să nu uităm: a mâncat o pâine acolo până și EBA, pe care o ducea căpățâna politică atât de mult încât și-a făcut firmă politică din numărul de la mașină.

Ați uitat-o pe EBA? Era fiica fostului președinte securist Băsescu (și el cu pâine mâncată la Bruxelles), fosta aventură a lui Joe din Drumul Taberei din tabloide. Cam ăsta era, este și va tot fi nivelul.

Până și madam Grapini, poate cea mai curajoasă vorbitoare de limbă română, care a torturat limba română mai ceva decât au fost torturați Horea, Cloșca și Crișan, pupila profesorului securist Voiculescu, a mâncat pâine europeană atâția ani. Așa că…

Anul 2024 se anunță măreț: o să vină o colecție nouă, impresionantă, de sugative bugetare de talie europeană, nu așa. Dă-ne, Doamne, o apocalipsă, să scăpăm! Sau măcar o Momuloaie…

3 comentarii

  1. #1

    Falaștoaca de Giurgiu – corect, se verifica pr net, satul respectiv exista. La fel si Cotabita, D-zeu sa-l tie.
    In rest, este aferim, ramane cum am stabilit.

  2. #2

    Cine cere asta? Doamna justitiei,Monica Macovei?
    Sau colaboratorul Petrov?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint