Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

(P) Mergi la shopping într-un city break la Londra!

Zoom (P) Mergi la shopping într-un city break la Londra!

Dacă nu călătorești doar pentru a vizita obiective turistice, ci călătorești și pentru că îți face plăcere să te plimbi prin magazine sau să descoperi buticuri cu haine vintage, atunci un city break la Londra ar putea fi o opțiune de vacanță potrivită pentru tine primăvara aceasta. E timpul să călătorești pentru tine și să îți reinventezi stilul personal, ba chiar să te inspiri.

Poți să te oprești pe Oxford Street, unde nu vei găsi doar haine de designer, ci și piese vestimentare casual ale unor designeri mai puțin cunoscuți. Pentru o zi la shopping învăluită în glamour, cu haine vintage, colecții de designer, bijuterii și obiecte prețioase pe care le poți accesoriza cu ținute elegante, te poți opri pe Bond Street, chiar în centrul districtului Mayfair. Cuvintele care caracterizează cel mai bine zona sunt eleganță, lux și bun gust. Dacă ți-ai dorit dintotdeauna să ajungi la Harrods, poți să te oprești la magazinul de pe Knightsbridge. În apropiere, pe Sloane Street, vei găsi și numeroase magazine de designer.

Iar dacă vrei să intri în contact cu designerii tineri și să ieși din magazine, poți să îți programezi o vizită la târgul săptămânal care se ține sâmbăta la Spitalfields Market.

Dacă nu ești convins(ă) că vrei să călătorești primăvara, poate te răzgândești dacă afli că în luna aprilie sunt numeroase evenimente gratuite care împânzesc deja străzile londoneze. În aceeași perioadă are loc și maratonul londonez, dar și deja celebrele întreceri de canotaj între școlile Oxford și Cambridge.

Totuși ești în Londra și nu te poți întoarce acasă fără să bifezi cele opt obiective de mai jos:

British Museum – faimos în întreaga lume, muzeul deține exponate datând din preistorie și până în zilele noastre. Între cele mai faimoase piese expuse amintim colecția de mumii din Egiptul Antic, sculpturile Parthenonului sau Piatra de la Rosetta.

Galeria Națională – atracția Pieței Trafalgar, o expoziție cu tablouri europene din secolele Xlll-XlX. Dacă vreți să îi descoperiți pe Van Gogh, Da Vinci, Botticelli, Renoir, Tițian, ați nimerit unde trebuie.

Muzeul de Istorie Naturală – un fel de “Antipa”, dar ceva mai mare și cu mai multe colecții de animale: cele mai mari, mai înalte și mai rare din lume aici se găsesc. Veți vedea în mărime naturală replica unei balene albastre și chiar un păianjen vechi de 40 de milioane de ani (deci nici atunci nu scăpam de ei).

Muzeul Tate – păzind malurile Tamisei, muzeul național de artă modernă și contemporană al Marii Britanii uimește prin forma sa unică, fiind găzduit de o fostă uzină electrică. Iar pentru o jumătate de salariu, puteți servi masa aici, cu vedere directă la Tamisa.

Faimosul London Eye – apare în mai toate vederile sau pe toți magneții cu Londra, iar dacă aveți 20 de lire la îndemână, le puteți cheltui aici cu încredere, urmând să vă petreceți următoarele 30 de minute admirând Londra dintr-una din cele 36 de capsule.

Muzeul de Știință – de la viitorul călătoriilor în spațiu la întrebarea „Cine sunt eu?”, acest muzeu îți face creierul să participe la olimpiada gimnasticii mentale.

Turnul Londrei – faimos în întreaga lume, cu o istorie de 900 de ani ca palat regal și mai ales ca închisoare, loc de execuții, adică puțină teroare după atâtea muzee liniștite.

Un city break de 2 nopți în Londra, la un hotel de 3*, pornește de la 154 de euro/persoană, include micul dejun, cazarea în cameră dublă și biletul de avion.

Raluca Rotar este Travel Specialist la agenția Paravion. raluca.rotar@paravion.ro pentru mai multe sfaturi și pentru o vacanță în cunoștință de cauză.

Callcenter 24/7: 0372.72.73.74

www.paravion.ro

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint