Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Până cât?

Zoom Până cât?

Nimic mai grețos decât speranța unor indivizi și individe din PNL că se pot spăla de rahat a mia oară. Sunt profitorii crizei, cei care se purifică prin focul războiului, prin arșița inflației, cei care se botează a nu știu câta oară „oameni de bine“ în inundația de nenorociri.

Când îi văd pe Flutur, pe Bode, pe Alina Gorghiu pozând din nou în liderii schimbării și promotorii europenismului, mi se pare prea mult chiar și pentru o democrație îndobitocită ca a noastră.

Mă întreb: de ce nu e de ajuns marea prosteală care a devenit PSD + PNL? De ce mai multă mizerie de-atât? De ce și Alina Gorghiu, de ce Flutur, de ce Bode? Nu e prea mult?

Democrația noastră e anxioasă, deprimată, cu gânduri sinucigașe, alcoolică și pastilată. Ea oricum nu poate funcționa cu genunchiul Serviciilor înfipt adânc în ouă și cu mintea ocupată 24 din 24 cu împărțeală de bani din PNRR și „Anghel Saligny“, împrumuturi, inflație.

Asta zic, aproape că am acceptat asta. Dar nu pot să mai văd cum actuala criză mondială vine să legitimeze din nou și din nou niște resturi politice. Cum spuneam, dând doar trei nume – Gorghiu, Flutur, Bode –, se consideră nevinovați: criza e globală, drama e mondială, războiul e al lui Putin. Ei? Ei sunt niște politicieni care vor să scoată țara asta la un liman.

Pe bune, nu e prea mult? De ce niște crize globale, regionale, europene ajung să-i spele de rahat pe niște capabili ca ăștia? De ce să ștergem totul cu buretele înmuiat în urină, prefăcându-ne că, „Mmm!“, miroase a levănțică?

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Agent

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint