Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pandemia în cîteva personaje

Zoom Pandemia în cîteva personaje

Lucian Mîndruță e de acord că sănătatea oamenilor e importantă, dar, hai să fim serioși, nu se compară cu sănătatea business-urilor. De aceea, îi îndeamnă pe oameni să consume, ca să nu se ducă naibii economia, ca să circule banii, să meargă afacerile, să se-audă clinchetul caselor de marcat. Ce să consume? Nu e prea clar. Atunci cînd coada la Lidl se-ntinde pînă afară, n-ai zice că oamenii nu consumă. Bine, e-adevărat că nu mai merg prin cîrciumi, la mall și la concerte cu 50.000 de oameni pe Arena Națională, dar toată lumea speră că nu așa ceva îi îndeamnă Mîndruță pe oameni să consume pe timp de pandemie.

Traian Băsescu a propus să se-nchidă metroul, să se-nchidă mall-urile și să se-nchidă oamenii, în general. Unele sînt măsuri utile, dar, să ne-nțelegem, nu de-aia le propune fostul președinte. Băsescu e genul de politician căruia-i place să propună măsuri nepopulare nu pentru că-s bune, ci pentru că-s nepopulare. Faptul că, incidental, pot avea și efecte binevenite e doar chestia care-l acoperă. Astea-s momentele pentru care el trăiește, ca politician: alea în care poate să-i provoace omului un disconfort spunîndu-i că-i spre binele lui sau al societății. Trebuie văzut dacă s-a întîmplat vreodată să ia o decizie de pe urma căreia să se bucure toată lumea. Pare genul care ți-ar omorî un prieten doar ca să-ți dea vestea că s-a prăpădit, săracul, înainte de vreme.

Klaus Iohannis a ieșit pe post, și-a citit fără vlagă poezia și a plecat. Ca de obicei, e ca un student care vrea să treacă, dar fără să învețe mai mult decît îi trebuie pentru un 5. În timp ce alți președinți le explică oamenilor cum stă situația, Iohannis face una dintre cele mai confuze chestii posibile: le zice românilor că situația e gravă și că trebuie să facem ceva urgent, dar nu acum, ci peste două zile. Asta dacă nu cumva niște incompetenți de la Cotroceni au calculat greșit și au crezut că președintele va termina de citit anunțul despre sta-rea de ur-geeeen-țăăă fix luni, la ora la care trebuia să intre în vigoare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale