Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Partide politice de care avem nevoie

Zoom Partide politice de care avem nevoie

Partidul Istoric

Pentru că PNȚCD și PNL s-au compromis prin tot felul de alianțe cu PSD, e nevoie de un nou partid istoric, proaspăt, integru, fără un trecut care să-l discrediteze.

Slogan: “Sînt interese mari la mijloc”.

Programul partidului: Nu e posibil ca, în 2019, România să aibă doar 1.050 de kilometri de fluviu. Partidul Istoric își propune să mai facă un fluviu la noi în țară, lărgind albia rîului Olt.

Relaxarea legislației electorale. Ca să participe la alegeri, un partid va avea în continuare nevoie de 200.000 de semnături, dar ele nu mai trebuie să fie neapărat de la oameni diferiți.

 

Partidul Național Țărănesc Creștin-Dacopat

Un partid de centru-dreapta, care să promoveze moștenirea dacică a țăranului român.

Slogan: “Decebalus per Scorilo”.

Programul partidului: Înființarea unor ferme de viezuri și mînji. Fiecare imigrant român care se-ntoarce în țară va primi din partea statului o căciulă de dac și un kilogram de brînză. În maternități nu se vor mai face operații de cezariană și toți românii vor veni pe lume aduși de barză.

 

Uniunea Salvați de Clopoțel

Un partid al elevilor pe care nu-i interesează politica, pentru că au 14 ani și nimeni nu urmărește știrile la vîrsta asta. În fruntea partidului va sta elevul de serviciu, singurul care decide cînd se sună de intrare și de ieșire.

Slogan: “S-a sunat de intrare!”. Sloganul partidului e o chemare către poporul român, un semnal că trebuie să punem cu toții umărul la muncă și să facem autostrăzi, școli și spitale, pentru că proful se poate întoarce în orice moment.

Programul partidului: Scoaterea în afara legii a orei de chimie. Profa de geogra va fi declarată persoană non grata, sau cum se zice. A, și profa de latină. Cine mai are nevoie de latină?

 

Partidul Național Literar

E un partid pentru amatorii de beletristică din toată țara.

Slogan: “Citește! Mîine va fi mai rău”.

Programul partidului: Pînă în 2024, partidul își propune să trimită primul roman pe Lună. Programul partidului urmează să fie publicat în foileton, în paginile revistei România literară, iar apoi în colecția de literatură contemporană a editurii Cartea Românească.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]